Prihvaćen zahtjev gradske uprave

Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova i Odbor Narodne skupštine za boračku i invalidsku zaštitu jednoglasno su usvojili inicijativu gradonačelnika Istočnog Sarajeva Nenada Vukovića i gradske uprave da datum obilježavanja egzodusa Srba iz Sarajeva, 16. mart, bude uvršten u kalendar obilježavanja događaja koje organizuje Odbor Vlade Srpske.

Republika Srpska 12.04.2018 | 15:16
Prihvaćen zahtjev gradske uprave
Predstavnici grada Istočno Sarajevo obaviješteni su da je na sjednici Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za boračku i invalidsku zaštitu, održanoj 22. marta, jednoglasno usvojena ova inicijativa, te da je Odbor Vlade Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova juče jednoglasno usvojio ovaj zahtjev, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Vuković ističe da je ovakva odluka očekivana i da ne zna zašto ovaj događaj nije ranije uvršen u kalendar važnih događaja na nivou Republike Srpske i zašto je to do sada prolazilo nezapaženo.

"Grad Istočno Sarajevo i gradske opštine imaju sposobnost da organizuju obilježavanje egzodusa sarajevskih Srba, što smo na lokalnom novou i činili, ali karakter i razmjere ovog događaja nesumnjivo ukazuju na potrebu da se obilježavanje organizuje na najvišem nivou", rekao je Vuković.

On naglašava da je neophodno podsjećati na istinu o odbrambeno-oslobodilačkom ratu i njegovati tekovine Republike Srpske.

"Ovaj događaj ima veoma važno mjesto u novijoj srpskoj istoriji i u tom smislu izražavam zahvalnost ministru rada i boračko-invalidske zaštite Milenku Savanoviću i svim članovima Odbora koji su prihvatili našu inicijativu", ističe Vuković.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva posebno je zahvalio predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću, koji je pokazao veliko razumijevanje za ovu inicijativu i podržao ove zahtjeve.

(Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

dzoo

12.04.2018 15:40

Bog me ubio ako je razumem.De neka mi neko objasni koje proterao te srbe.Ja cuo da je to onaj obrvas nas sto ima pumpe sve organizovao.

ODGOVORITE
Name

Ko

12.04.2018 16:13

"Odbor Vlade Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova" (OVSZNJTOR) Da ne puknem od smijeha. Kao da RS postoji vec 1000 godina i da je vodila vise od jednog rata. Ako cemo posteno RS je nastala poslije rata.

Name

Re

12.04.2018 17:58

Bice tog dana slavlja,pecenja i prasica na raznju.

Name

mirko

12.04.2018 16:49

Neka Krajsinik organizuje ovu manifestaciju. On je kompetentan za ovo obiljezavanje..

ODGOVORITE
Name

Banshee

12.04.2018 17:32

Još jedan dokaz da Srbi kroz historiju nikad nisu imali pameti , mislili racionalno i logično. Ovo bespotrebno iseljavanje iz Sarajeva je nonsens. Nema kod Srba avangarde, elite koja razmišlja stoljeće unaprijed. Ima samo političara i kvazi naučnika. Dobro smo i prošli tko nas je sve vodio i vodi. A ovi sadašnji, samo zakucavaju mrtvački sanduk nevidjenim lopovlukom i pljačkom. Stoka bleji u Nebo letargična. Hegel je dobro precizirao duh nacije ali ... neću pametovati vise.

ODGOVORITE
Name

Исток

12.04.2018 17:41

Свака част градоначелнику Вуковићу и градској управи.

ODGOVORITE
Name

Kosta

12.04.2018 18:12

Svaka cast za gradsku upravu i gradonacelnika.

ODGOVORITE
Name

Slavica

12.04.2018 18:44

A na cemu to?? Krajisniku se treba zahvaliti sto odosmo sa svoji ognjista u nepovrat. Kad rece nosite i saobracajne znakove i grobove, fujjjj

Name

Maša

12.04.2018 18:28

Ideal je zasenio žrtvu, Srbi Sarajeva su izabrali Republiku Srpsku.

ODGOVORITE