ЛЕ - најава: Атлетико је сувише велики и јак...

. . . да би стрепео од уздрманих Лавова! Контроверзни председник лисабонских Лавова осуо је дрвље и камење по екипи, што је изазвало револт, потом и мањи рат, да би тренер Жезус све демантовао.

Фудбал 12.04.2018 | 16:45
ЛЕ - најава: Атлетико је сувише велики и јак...
Када смо прошле седмице најављивали меч на стадиону Ванда Метрополитано, истакли смо да је Атлетико апсолутни фаворит против Спортинга, што се на терену и показало. Атлетико је славио с резултатом 2:0 и реванш дочекује без већег терета на леђима.

Оно што је разлика у односу на утакмицу од прошлог четвртка јесте да је Спортинг у потпуном хаосу. Мада је вероватно да је унутрашњих тензија било и раније, после утакмице у Мадриду дошло је до велике побуне највећег дела свлачионице због отворених критика првог човека клуба Бруна де Карваља. Контроверзни председник лисабонских Лавова осуо је дрвље и камење по екипи, што је изазвало револт, потом и мањи рат, да би Де Карваљо радикалним потезом урадио нешто што никада раније није виђено - суспендовао је 19 првотимаца.

Ова парадоксална ситуација решила се брзо, пошто је стратег Жорж Жезус демантовао да је било ко суспендован и најавио да искључиво он одлучује о томе који састав иде на мегдан ривалима.

„Играчи, председник и тренерско особље имали су састанак, чији ће садржај остати клупска приватност. Оно што ми је било важно јесте слобода коју ми је пружио председник у избору играча. Никада ниједан играч није одбио да тренерира. Када сам био играч једном сам одбио тренинг, али је тад плата каснила седам месеци, овде се такве ствари не дешавају“, рекао је Жезус.

Упркос чињеници да је Спортинг између два дуела са Јорганџијама савладао Пасос Фереиру, Атлетико је сувише велики и јак да би стрепео од Лавова и има отворен пут до полуфинала. Дакле, Дијего Симеоне има прилику да можда чак и промеша карте у Лисабону, мада треба бити обазрив. Ипак, ко верује да Спортинг може да се врати после свега што се десило последњих дана?

СПОРТИНГ - АТЛЕТИКО МАДРИД 21.05

Стадион: Жозе Алвеладе
Судија: Милорад Мажић (Србија)

Спортинг (4-2-3-1): Патрисио – Пићини, Коатес, Матје, Цезар – Вендел, Батаља – Мартинс, Фернандес, Руиз – Монтеро;

Атлетико Мадрид (4-4-2): Облак – Хуанфран, Савић, Годин, Ернандез – Габи, Коке, Саул, Кореа – Гризман, Коста.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар