LE - najava: Atletiko je suviše veliki i jak...

. . . da bi strepeo od uzdrmanih Lavova! Kontroverzni predsednik lisabonskih Lavova osuo je drvlje i kamenje po ekipi, što je izazvalo revolt, potom i manji rat, da bi trener Žezus sve demantovao.

Fudbal 12.04.2018 | 16:45
LE - najava: Atletiko je suviše veliki i jak...
Kada smo prošle sedmice najavljivali meč na stadionu Vanda Metropolitano, istakli smo da je Atletiko apsolutni favorit protiv Sportinga, što se na terenu i pokazalo. Atletiko je slavio s rezultatom 2:0 i revanš dočekuje bez većeg tereta na leđima.

Ono što je razlika u odnosu na utakmicu od prošlog četvrtka jeste da je Sporting u potpunom haosu. Mada je verovatno da je unutrašnjih tenzija bilo i ranije, posle utakmice u Madridu došlo je do velike pobune najvećeg dela svlačionice zbog otvorenih kritika prvog čoveka kluba Bruna de Karvalja. Kontroverzni predsednik lisabonskih Lavova osuo je drvlje i kamenje po ekipi, što je izazvalo revolt, potom i manji rat, da bi De Karvaljo radikalnim potezom uradio nešto što nikada ranije nije viđeno - suspendovao je 19 prvotimaca.

Ova paradoksalna situacija rešila se brzo, pošto je strateg Žorž Žezus demantovao da je bilo ko suspendovan i najavio da isključivo on odlučuje o tome koji sastav ide na megdan rivalima.

„Igrači, predsednik i trenersko osoblje imali su sastanak, čiji će sadržaj ostati klupska privatnost. Ono što mi je bilo važno jeste sloboda koju mi je pružio predsednik u izboru igrača. Nikada nijedan igrač nije odbio da trenerira. Kada sam bio igrač jednom sam odbio trening, ali je tad plata kasnila sedam meseci, ovde se takve stvari ne dešavaju“, rekao je Žezus.

Uprkos činjenici da je Sporting između dva duela sa Jorgandžijama savladao Pasos Fereiru, Atletiko je suviše veliki i jak da bi strepeo od Lavova i ima otvoren put do polufinala. Dakle, Dijego Simeone ima priliku da možda čak i promeša karte u Lisabonu, mada treba biti obazriv. Ipak, ko veruje da Sporting može da se vrati posle svega što se desilo poslednjih dana?

SPORTING - ATLETIKO MADRID 21.05

Stadion: Žoze Alvelade
Sudija: Milorad Mažić (Srbija)

Sporting (4-2-3-1): Patrisio – Pićini, Koates, Matje, Cezar – Vendel, Batalja – Martins, Fernandes, Ruiz – Montero;

Atletiko Madrid (4-4-2): Oblak – Huanfran, Savić, Godin, Ernandez – Gabi, Koke, Saul, Korea – Grizman, Kosta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar