Рамос и суспендован зарадио суспензију?!

То може само Серхио Рамос!

Фудбал 13.04.2018 | 17:00
Рамос и суспендован зарадио суспензију?!
Капитен и икона Реал Мадрида, али и један од најбољих дефанзиваца света у последњих 15-ак година, Серхио Рамос (32), добио је 220 жутих и 24 црвена картона у каријери наступајући за Севиљу, Реал и репрезентацију Шпаније.

Претпостављате и колико је то пропуштених утакмица због накупљених жутих или директних црвених картона…

Када је у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона у Торину добио опомену и аутоматску суспензију за реванш у Мадриду мало ко се узбудио око тога, утолико што је резултат увелико био 0:3 за Реал Мадрид што је углавном схваћено и као обављен посао. Штавише, било је оних који су тврдили да је капитен првака Европе и Шпаније намерно тражио суспензију како би "очистио" картоне пред полуфинале, међутим…

Било ово тачно или не, и Рамос и тренер Зинедин Зидан и његови саиграчи умало су били сурово кажњени у среду увече када је Јувентус "натегао" до краја порозну одбрану Реала у којој није било ни повређеног Наћа, па су Рафаел Варан и Хесус Ваљехо гледали како Кејлор Навас већ у 61. минуту трећи пут вади лопту из мреже за "изједначење" – 0:3.

Схвативши да се спрема можда и најтежи пораз Реала у историји Лиге шампиона, Рамос више није могао да посматра утакмицу из ВИП ложе "Сантијаго Бернабеу" стадиона, већ је стрчао до свлачионица и појавио се на излазу из тунела, а то је према УЕФА правилима забрањено.

Постоји могућност да ће, уколико је делегат уочио Рамоса и пријавио га Дисциплинској комисији УЕФА, овај легендарни дефанзивац са инстинктом центарфора зарадити суспензију иако је био – суспендован!

То би значило да Зидан неће моћи да рачуна на њега ни у првој утакмици полуфинала Лиге шампиона, без обзира на име противника и место одигравања меча - о чему ћемо сазнати у петак у 13 часова када буде почео жреб у Ниону.

У истој згради, само спрат ниже, дисциплинци УЕФА можда ће већ тада разговарати о прекршају који су забележиле ТВ камере и фоторепортери.

Рамос никада није искључен у дресу репрезентације Шпаније, у ком је наступао 155 пута и дао 13 голова током похода на титулу првака света 2010. и шампиона Европе 2008. и 2012. године.

Ни као фудбалер Севиље, у којој је поникао и потом одиграо 45 мечева уз три гола од 2003. до 2005, Рамос није добио црвени картон, али је зато у претходних 13 година као Мадридиста чак 24 пута искључен од чега је 17 црвених картона зарадио у Примери и у томе је апсолутни рекордер овог такмичења.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар