Ramos i suspendovan zaradio suspenziju?!

To može samo Serhio Ramos!

Fudbal 13.04.2018 | 17:00
Ramos i suspendovan zaradio suspenziju?!
Kapiten i ikona Real Madrida, ali i jedan od najboljih defanzivaca sveta u poslednjih 15-ak godina, Serhio Ramos (32), dobio je 220 žutih i 24 crvena kartona u karijeri nastupajući za Sevilju, Real i reprezentaciju Španije.

Pretpostavljate i koliko je to propuštenih utakmica zbog nakupljenih žutih ili direktnih crvenih kartona…

Kada je u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona u Torinu dobio opomenu i automatsku suspenziju za revanš u Madridu malo ko se uzbudio oko toga, utoliko što je rezultat uveliko bio 0:3 za Real Madrid što je uglavnom shvaćeno i kao obavljen posao. Štaviše, bilo je onih koji su tvrdili da je kapiten prvaka Evrope i Španije namerno tražio suspenziju kako bi "očistio" kartone pred polufinale, međutim…

Bilo ovo tačno ili ne, i Ramos i trener Zinedin Zidan i njegovi saigrači umalo su bili surovo kažnjeni u sredu uveče kada je Juventus "nategao" do kraja poroznu odbranu Reala u kojoj nije bilo ni povređenog Naća, pa su Rafael Varan i Hesus Valjeho gledali kako Kejlor Navas već u 61. minutu treći put vadi loptu iz mreže za "izjednačenje" – 0:3.

Shvativši da se sprema možda i najteži poraz Reala u istoriji Lige šampiona, Ramos više nije mogao da posmatra utakmicu iz VIP lože "Santijago Bernabeu" stadiona, već je strčao do svlačionica i pojavio se na izlazu iz tunela, a to je prema UEFA pravilima zabranjeno.

Postoji mogućnost da će, ukoliko je delegat uočio Ramosa i prijavio ga Disciplinskoj komisiji UEFA, ovaj legendarni defanzivac sa instinktom centarfora zaraditi suspenziju iako je bio – suspendovan!

To bi značilo da Zidan neće moći da računa na njega ni u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, bez obzira na ime protivnika i mesto odigravanja meča - o čemu ćemo saznati u petak u 13 časova kada bude počeo žreb u Nionu.

U istoj zgradi, samo sprat niže, disciplinci UEFA možda će već tada razgovarati o prekršaju koji su zabeležile TV kamere i fotoreporteri.

Ramos nikada nije isključen u dresu reprezentacije Španije, u kom je nastupao 155 puta i dao 13 golova tokom pohoda na titulu prvaka sveta 2010. i šampiona Evrope 2008. i 2012. godine.

Ni kao fudbaler Sevilje, u kojoj je ponikao i potom odigrao 45 mečeva uz tri gola od 2003. do 2005, Ramos nije dobio crveni karton, ali je zato u prethodnih 13 godina kao Madridista čak 24 puta isključen od čega je 17 crvenih kartona zaradio u Primeri i u tome je apsolutni rekorder ovog takmičenja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar