Видео: Зашто 30 година нисам отишао на стадион?

Радош Бајић каже да би о проблемима у српском фудбалу могао да се сними "хорор филм, али и читава серија".

Фудбал 13.04.2018 | 15:00
Видео: Зашто 30 година нисам отишао на стадион?
Сценариста, редитељ и глумац Радош Бајић причао је за "Ало Спринт" о стању у српском спорту, политичкој игри званој Мундијал и другим спортским темама.

"Партизановац сам и последњих година ме позивају у ВИП ложу, нуде ми чланство у Скупштини клуба, али сам све то одбијао. Последњих 30 година нисам био на стадиону, и не намеравам ни да идем. Не желим да ми тамо неко разбије главу, зар да гледам организоване хорде којима је навијање покриће за најдеструктивније делатности? Док српски фудбал и друштво не преболе ране између Звезде и Партизана, докле год људи са маргина друштва и из криминогених структура уништавају спорт, ја себе не видим на стадиону," рекао је он.

"Последњих годину дана, ликвидације и криминални окршаји препуни су жестоких момака из Црне Горе и навијачких група. О томе би се могао снимити не само хорор филм, већ и читава серија. Ја не кривим оне искрене људе из спорта за катастрофалну ситуацију у нашем фудбалу, јер је то скуп друштвених околности. Много више подржавам врхунски спорт у којем видимо људе који постижу велике резултате у екипним дисциплинама. Фасцинирају ме ватерполисти, немају ни да скупе за авионске карте, а постижу сјајне резултате," рекао је Бајић.

Бајић је, коментаришући Мундијал, рекао и да не жели да се замери моћним људима који управљају фудбалом, али да не схвата смену селектора.

"Као Србин који плаћа порез овој држави, не разумем како је могуће да селектор који доведе екипу на Светско првенство већ сутрадан буде смењен? Нашим момцима желим све најбоље и навијаћу пуним срцем. Ми имамо могућности, и потенцијал који се зове инат. Ако се добро активира дугме ината, може се десити чудо.

"Мундијал је сучељен са глобалним интересима највећих светских играча у геополитичком смислу. Практично се предузимају контрамере да се претвори у манифестацију која ће компромитовати Владимира Путина, Федерацију и читаво руско друштво," рекао је он.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар