Video: Zašto 30 godina nisam otišao na stadion?

Radoš Bajić kaže da bi o problemima u srpskom fudbalu mogao da se snimi "horor film, ali i čitava serija".

Fudbal 13.04.2018 | 15:00
Video: Zašto 30 godina nisam otišao na stadion?
Scenarista, reditelj i glumac Radoš Bajić pričao je za "Alo Sprint" o stanju u srpskom sportu, političkoj igri zvanoj Mundijal i drugim sportskim temama.

"Partizanovac sam i poslednjih godina me pozivaju u VIP ložu, nude mi članstvo u Skupštini kluba, ali sam sve to odbijao. Poslednjih 30 godina nisam bio na stadionu, i ne nameravam ni da idem. Ne želim da mi tamo neko razbije glavu, zar da gledam organizovane horde kojima je navijanje pokriće za najdestruktivnije delatnosti? Dok srpski fudbal i društvo ne prebole rane između Zvezde i Partizana, dokle god ljudi sa margina društva i iz kriminogenih struktura uništavaju sport, ja sebe ne vidim na stadionu," rekao je on.

"Poslednjih godinu dana, likvidacije i kriminalni okršaji prepuni su žestokih momaka iz Crne Gore i navijačkih grupa. O tome bi se mogao snimiti ne samo horor film, već i čitava serija. Ja ne krivim one iskrene ljude iz sporta za katastrofalnu situaciju u našem fudbalu, jer je to skup društvenih okolnosti. Mnogo više podržavam vrhunski sport u kojem vidimo ljude koji postižu velike rezultate u ekipnim disciplinama. Fasciniraju me vaterpolisti, nemaju ni da skupe za avionske karte, a postižu sjajne rezultate," rekao je Bajić.

Bajić je, komentarišući Mundijal, rekao i da ne želi da se zameri moćnim ljudima koji upravljaju fudbalom, ali da ne shvata smenu selektora.

"Kao Srbin koji plaća porez ovoj državi, ne razumem kako je moguće da selektor koji dovede ekipu na Svetsko prvenstvo već sutradan bude smenjen? Našim momcima želim sve najbolje i navijaću punim srcem. Mi imamo mogućnosti, i potencijal koji se zove inat. Ako se dobro aktivira dugme inata, može se desiti čudo.

"Mundijal je sučeljen sa globalnim interesima najvećih svetskih igrača u geopolitičkom smislu. Praktično se preduzimaju kontramere da se pretvori u manifestaciju koja će kompromitovati Vladimira Putina, Federaciju i čitavo rusko društvo," rekao je on.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar