За ову одлуку морате да имате канту ђубрета умјесто срца!

Ђанлуиђи Буфон, голман Јувентуса, био је веома љут после пораза његове екипе од Реал Мадриду у четвртини финала Лиге шампиона.  Буфон: Судија, ти ниси људско биће - ти си канта за ђубре! Одавно голман Јувентуса није био овако ван себе. . . Разумемо га. . .

Фудбал 12.04.2018 | 10:45
За ову одлуку морате да имате канту ђубрета умјесто срца!
"Стара дама" добила је меч у Мадриду са 3:1, међутим то јој није било довољно да се пласира у наредну рунду, пошто су пред домаћом публиком изгубили са 3:0.

Јувентус је имао активан резултат, водили су са 3:0 до надокнаде времена, али је онда арбитар Олвер у 93. минуту досудио сумњив пенал за "краљевски клуб".

"Знам шта судија мисли да је видео, али то је била веома сумњива одлука. Као тим смо дали све, али људско биће је нам је уништило снове са оваквом сумњивом одлуком", казао је Буфон, а потом и наставио: 

"Очигледно је да бисте донели овакву одлуку морате да имате канту ђубрета уместо срца. Ако немате караткер да изађете на овај стадион и на овакав меч, онда сте требали да останете на трибинама са женом и децом, пијете пиће и једете чипс". 

После досуђеног пенала Буфон је био фуриозан и Оливер му је доделио црвени-картон због вероватно великог вређања. 

"Реал Мадрид је заслужио да прође, желим им све најбоље и за мене је част играти против њих. Али, објективно заслужили смо да играмо продужетак... Не можете тако уништити снове једном тиму. Рекао сам судији свашта у том тренутку, али он мора да разуме какву је катастрофу режирао", рекао је Буфон. 

Није се све завршило на протесту. Напротив. Ђанлуиђи Буфон само што није обрисао патос са Мајклом Оливером на терену стадиона „Сантјаго Бернабеуу“, у завршним тренуцима гостовања Реалу.

„Не сме судија да буде циничан до те мере да уништи рад целе екипе. Људско биће не може на онакав начин да избаци један тим из такмичења. Ако нема карактера да се појави на терену и суди како ваља онда му је место на трибинама, поред супруге и деце, да пије Спрајт и грицка помфрит“, оштар је у коментару Ђиђи.

Енглески судија је дословце уништио један од класика Лиге шампиона. Не толико због пенала (може да се дискутује), колико одлуком да искључи сјајног голмана.

„Тамо где би требало да му буде срце, Оливеру стоји канта за ђубре! Његова одлука показује да је неспособан. Да нема осећај за игру. Нема осећај за ј... ништа. Знам шта је видео. Видео је сумњиву ситуацију. Не можете некоме свирати пенал у 93. минуту, а некоме не, иако се исто десило у првој утакмици“, подсећа Буфон на недосуђен казнени ударац после старта над Квадрадом у Торину.

Признање саиграчима, али и поштовање великом ривалу.

„Тим је дао све од себе, али људско биће не може да уништи снове о невероватном повратку једном сумњивом одлуком. Реал Мадрид је заслужио да прође у полуфинале, кад се има у виду приказано у оба сусрета. Желим му све најбоље. Увек ми је била част да играм против овог клуба, али објективно, заслужили смо макар продужетке“, допунио је Ђанлуиђи Буфон.

Лопту у надокнади времена узео је Кристијано Роналдо и снажним ударцем послао је у гол, чиме се мадридски клуб пласирао у полуфинале Лиге шампиона.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар