Za ovu odluku morate da imate kantu đubreta umjesto srca!

Đanluiđi Bufon, golman Juventusa, bio je veoma ljut posle poraza njegove ekipe od Real Madridu u četvrtini finala Lige šampiona.  Bufon: Sudija, ti nisi ljudsko biće - ti si kanta za đubre! Odavno golman Juventusa nije bio ovako van sebe. . . Razumemo ga. . .

Fudbal 12.04.2018 | 10:45
Za ovu odluku morate da imate kantu đubreta umjesto srca!
"Stara dama" dobila je meč u Madridu sa 3:1, međutim to joj nije bilo dovoljno da se plasira u narednu rundu, pošto su pred domaćom publikom izgubili sa 3:0.

Juventus je imao aktivan rezultat, vodili su sa 3:0 do nadoknade vremena, ali je onda arbitar Olver u 93. minutu dosudio sumnjiv penal za "kraljevski klub".

"Znam šta sudija misli da je video, ali to je bila veoma sumnjiva odluka. Kao tim smo dali sve, ali ljudsko biće je nam je uništilo snove sa ovakvom sumnjivom odlukom", kazao je Bufon, a potom i nastavio: 

"Očigledno je da biste doneli ovakvu odluku morate da imate kantu đubreta umesto srca. Ako nemate karatker da izađete na ovaj stadion i na ovakav meč, onda ste trebali da ostanete na tribinama sa ženom i decom, pijete piće i jedete čips". 

Posle dosuđenog penala Bufon je bio furiozan i Oliver mu je dodelio crveni-karton zbog verovatno velikog vređanja. 

"Real Madrid je zaslužio da prođe, želim im sve najbolje i za mene je čast igrati protiv njih. Ali, objektivno zaslužili smo da igramo produžetak... Ne možete tako uništiti snove jednom timu. Rekao sam sudiji svašta u tom trenutku, ali on mora da razume kakvu je katastrofu režirao", rekao je Bufon. 

Nije se sve završilo na protestu. Naprotiv. Đanluiđi Bufon samo što nije obrisao patos sa Majklom Oliverom na terenu stadiona „Santjago Bernabeuu“, u završnim trenucima gostovanja Realu.

„Ne sme sudija da bude ciničan do te mere da uništi rad cele ekipe. Ljudsko biće ne može na onakav način da izbaci jedan tim iz takmičenja. Ako nema karaktera da se pojavi na terenu i sudi kako valja onda mu je mesto na tribinama, pored supruge i dece, da pije Sprajt i gricka pomfrit“, oštar je u komentaru Điđi.

Engleski sudija je doslovce uništio jedan od klasika Lige šampiona. Ne toliko zbog penala (može da se diskutuje), koliko odlukom da isključi sjajnog golmana.

„Tamo gde bi trebalo da mu bude srce, Oliveru stoji kanta za đubre! Njegova odluka pokazuje da je nesposoban. Da nema osećaj za igru. Nema osećaj za j... ništa. Znam šta je video. Video je sumnjivu situaciju. Ne možete nekome svirati penal u 93. minutu, a nekome ne, iako se isto desilo u prvoj utakmici“, podseća Bufon na nedosuđen kazneni udarac posle starta nad Kvadradom u Torinu.

Priznanje saigračima, ali i poštovanje velikom rivalu.

„Tim je dao sve od sebe, ali ljudsko biće ne može da uništi snove o neverovatnom povratku jednom sumnjivom odlukom. Real Madrid je zaslužio da prođe u polufinale, kad se ima u vidu prikazano u oba susreta. Želim mu sve najbolje. Uvek mi je bila čast da igram protiv ovog kluba, ali objektivno, zaslužili smo makar produžetke“, dopunio je Đanluiđi Bufon.

Loptu u nadoknadi vremena uzeo je Kristijano Ronaldo i snažnim udarcem poslao je u gol, čime se madridski klub plasirao u polufinale Lige šampiona.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar