Април више прија Звезди него Партизану, али...

Црвено-бели успешнији у "вечитим дербијима" играним четвртог месеца у години, међутим, статистика је у последње време на страни црно-белих. Ако то ишта значи у оваквим утакмицама. . .

Фудбал 13.04.2018 | 23:07
Април више прија Звезди него Партизану, али...
Субота, 14. април, 18.30 часова, стадион Рајко Митић. Фудбалери Црвене звезде и Партизана играће 157. "вечити дерби".

Црвено-бели поред домаћег терена имају и бодовну предност, пошто су плеј-оф дочекали као водећи на табели, са шест бодова више од црно-белих. Победа Звезда вероватно би решила питање шампиона, док би победа Партизана довела до велике неизвесности у преосталих шест утакмица.

Видећемо како ће бити, а ево како је било до сада када су се "вечити" састајали током априла.

Укупно је одигрнао 30 дуела Црвене звезде и Партизана током четвртог месеца у години, а успешнији су били црвено-бели, који имају 11 победа. Црно-бели су се радовали девет пута, док је 10 утакмица завршено нерешено.

Звезда има и бољу гол-разлику - 40 датих, а 30 примљених голова.

Најубедљивија победа црвено-белих у априлу, подсећају на званичном клупском сајту, била је пре 20 година, у 110. "вечитом дербију". Резултат је гласио 4:0!

Умели су Звездини фудбалери да буду убедљиви и у гостима током априла, па је у 118. лигашком дуелу највећих српских клубова, 2002. године, у Хумској било 3:0 за Звезду, док је 1982. у 70. "вечитом дербију" Звезда као гост победила 4:1.

Пошто ће суботњи окршај "вечитих" бити игран у Љутице Богдана, црвено-бели су на свом стадиону у априлу победили осам пута, уз пет ремија и два пораза. Гол-разлика је 26:15 у њихову корист.

Укупан учинак у "вечитим дербијима" је, такође, на страни Црвене звезде - 62 победе, 48 ремија и 46 пораза, уз гол-разликуи 222:189.

Ипак...

Иако је укупна статистика на страни Црвене звезде, Партизан је без пораза у последњих седам дуела са Црвеном звездом, а баш у априлу прошле године, црно-бели су славили на стадиону Рајко Митић 3:1.

Све ово показује да када је у питању "вечити дерби", статистика, традиција и тренутна форма немају много утицаја на коначан исход...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар