April više prija Zvezdi nego Partizanu, ali...

Crveno-beli uspešniji u "večitim derbijima" igranim četvrtog meseca u godini, međutim, statistika je u poslednje vreme na strani crno-belih. Ako to išta znači u ovakvim utakmicama. . .

Fudbal 13.04.2018 | 23:07
April više prija Zvezdi nego Partizanu, ali...
Subota, 14. april, 18.30 časova, stadion Rajko Mitić. Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana igraće 157. "večiti derbi".

Crveno-beli pored domaćeg terena imaju i bodovnu prednost, pošto su plej-of dočekali kao vodeći na tabeli, sa šest bodova više od crno-belih. Pobeda Zvezda verovatno bi rešila pitanje šampiona, dok bi pobeda Partizana dovela do velike neizvesnosti u preostalih šest utakmica.

Videćemo kako će biti, a evo kako je bilo do sada kada su se "večiti" sastajali tokom aprila.

Ukupno je odigrnao 30 duela Crvene zvezde i Partizana tokom četvrtog meseca u godini, a uspešniji su bili crveno-beli, koji imaju 11 pobeda. Crno-beli su se radovali devet puta, dok je 10 utakmica završeno nerešeno.

Zvezda ima i bolju gol-razliku - 40 datih, a 30 primljenih golova.

Najubedljivija pobeda crveno-belih u aprilu, podsećaju na zvaničnom klupskom sajtu, bila je pre 20 godina, u 110. "večitom derbiju". Rezultat je glasio 4:0!

Umeli su Zvezdini fudbaleri da budu ubedljivi i u gostima tokom aprila, pa je u 118. ligaškom duelu najvećih srpskih klubova, 2002. godine, u Humskoj bilo 3:0 za Zvezdu, dok je 1982. u 70. "večitom derbiju" Zvezda kao gost pobedila 4:1.

Pošto će subotnji okršaj "večitih" biti igran u Ljutice Bogdana, crveno-beli su na svom stadionu u aprilu pobedili osam puta, uz pet remija i dva poraza. Gol-razlika je 26:15 u njihovu korist.

Ukupan učinak u "večitim derbijima" je, takođe, na strani Crvene zvezde - 62 pobede, 48 remija i 46 poraza, uz gol-razlikui 222:189.

Ipak...

Iako je ukupna statistika na strani Crvene zvezde, Partizan je bez poraza u poslednjih sedam duela sa Crvenom zvezdom, a baš u aprilu prošle godine, crno-beli su slavili na stadionu Rajko Mitić 3:1.

Sve ovo pokazuje da kada je u pitanju "večiti derbi", statistika, tradicija i trenutna forma nemaju mnogo uticaja na konačan ishod...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar