Џеко: Финале ЛШ је наш сан!

Најбољи стријелац Роме одушевљен тријумфом против Барселоне, те најављује борбу до самог краја.

Фудбал 12.04.2018 | 09:00
Џеко: Финале ЛШ је наш сан!
Един Џеко ко зна који пут био је кључна фигура Роме, која је већ након жријеба четвртфинала Лиге шампиона, када је "спојена" са Барселоном, била прежаљена.

Још када је у првом мечу доживљен убједљив пораз 1:4, тешко да се могао наћи и најватренији навијач "вучице" који је био оптимиста пред реванш на "Олимпику".

Ипак, Рома је направила чудо, једно од највећих у историји најјачег европског клупског такмичења и након синоћних 3:0 елиминисала фаворизованог противника.

Бх. репрезентативац постигао је први гол, над њим је направљен пенал након којег је Данијеле Де Роси повисио на 2:0, да би коначних 3:0 поставио Костас Манолас, те тако изазвао делиријум међу навијачима у Риму, али и шире.

Ни дан након утакмице, еуфорија у Вјечном граду се не стишава.

"Прије жријеба, сви су прижељкивали да извуку Рому. Извукла нас је Барселона, која је сигурно била задовољна, док ми свакако нисмо, с обзиром да смо за противника добили једну од најбољих екипа на свијету. Али, јуче се још једном показало да је лопта округла и да је у фудбалу све могуће. Вјерујем да смо одиграли најбољу утакмицу ове године", истакао је Ромин најбољи стријелац, којег је након бриљантне партије похвалио и селектор репрезентације БиХ Роберт Просинечки.

Још једном је нагласио колико је тешко играти против Лионела Месија и његове екипе.

"Јако је тешко играти против Барселоне. Ако им даш превише лопту, онда се нећеш баш наиграти. Од првог минута играли смо пресинг и морам признати да у посљедњих неколико година нисам видио тако немоћну Барсу. Мислим да је голман испуцао бар 20-ак лопти, што није игра Барселоне и дефинитивно је то један од разлога зашто смо побиједили. Први гол дао нам је још више снаге, жеље, као и публици која је била најбоља до сада, да покушамо до задњег минута да дамо максимум и покушамо направити резултат који смо хтјели. На крају смо успјели и заслужено смо у полуфиналу", поручио је одушевљени Џеко.

Рома је још у групној фази показала да може играти против најбољих екипа Европе, када је надиграла Челси и Атлетико Мадрид. Свјесни су да ако желе доћи до краја, морају се супротставити оним најбољим.

"Уз нас, три преостале екипе које се пласирају у полуфинале сигурно су заслужено ту и фаворита више нема. Вјерујем да ће се о Роми сада причати много више него прије овог двомеча са Барселоном. Мислим да је сада све могуће. Сан је да одемо у финале. Послије толико великих утакмица које смо одиграли и побиједили, сигурно да је то показатељ да имамо снагу и да можемо доћи до жељеног циља."

Џеко је током ове сезоне постигао шест голова у Лиги шампиона, што је његов најбољи учинак у Европи. Такође, постао је први фудбалер Роме којем је пошло за руком да у току једне сезоне у европској елити дође до те цифре.

Ипак, сезона још није завршена. Роми преостају још најмање двије утакмице, гдје ће "дијамант" имати шансу да поправи голгетерски учинак.

"Дао сам шест голова, што је мој најбољи учинак у каријери, али надам се да нећу остати на томе, с обзиром да нас очекују минимално још двије утакмице", најавио је Џеко нове голове у Лиги шампиона.

Подсјетимо, пласманом у полуфинале Лиге шампиона Рома је направила други најбољи резултат у клупској историји.

Сад већ давне 1984. године, у тадашњем Купу шампиона, играла је финале, гдје је управо на римском "Олимпику" несрећно, након пенала, поражена од Ливерпула 4:2 (након 90 минута било је 1:1).

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар