Džeko: Finale LŠ je naš san!

Najbolji strijelac Rome oduševljen trijumfom protiv Barselone, te najavljuje borbu do samog kraja.

Fudbal 12.04.2018 | 09:00
Džeko: Finale LŠ je naš san!
Edin Džeko ko zna koji put bio je ključna figura Rome, koja je već nakon žrijeba četvrtfinala Lige šampiona, kada je "spojena" sa Barselonom, bila prežaljena.

Još kada je u prvom meču doživljen ubjedljiv poraz 1:4, teško da se mogao naći i najvatreniji navijač "vučice" koji je bio optimista pred revanš na "Olimpiku".

Ipak, Roma je napravila čudo, jedno od najvećih u istoriji najjačeg evropskog klupskog takmičenja i nakon sinoćnih 3:0 eliminisala favorizovanog protivnika.

Bh. reprezentativac postigao je prvi gol, nad njim je napravljen penal nakon kojeg je Danijele De Rosi povisio na 2:0, da bi konačnih 3:0 postavio Kostas Manolas, te tako izazvao delirijum među navijačima u Rimu, ali i šire.

Ni dan nakon utakmice, euforija u Vječnom gradu se ne stišava.

"Prije žrijeba, svi su priželjkivali da izvuku Romu. Izvukla nas je Barselona, koja je sigurno bila zadovoljna, dok mi svakako nismo, s obzirom da smo za protivnika dobili jednu od najboljih ekipa na svijetu. Ali, juče se još jednom pokazalo da je lopta okrugla i da je u fudbalu sve moguće. Vjerujem da smo odigrali najbolju utakmicu ove godine", istakao je Romin najbolji strijelac, kojeg je nakon briljantne partije pohvalio i selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki.

Još jednom je naglasio koliko je teško igrati protiv Lionela Mesija i njegove ekipe.

"Jako je teško igrati protiv Barselone. Ako im daš previše loptu, onda se nećeš baš naigrati. Od prvog minuta igrali smo presing i moram priznati da u posljednjih nekoliko godina nisam vidio tako nemoćnu Barsu. Mislim da je golman ispucao bar 20-ak lopti, što nije igra Barselone i definitivno je to jedan od razloga zašto smo pobijedili. Prvi gol dao nam je još više snage, želje, kao i publici koja je bila najbolja do sada, da pokušamo do zadnjeg minuta da damo maksimum i pokušamo napraviti rezultat koji smo htjeli. Na kraju smo uspjeli i zasluženo smo u polufinalu", poručio je oduševljeni Džeko.

Roma je još u grupnoj fazi pokazala da može igrati protiv najboljih ekipa Evrope, kada je nadigrala Čelsi i Atletiko Madrid. Svjesni su da ako žele doći do kraja, moraju se suprotstaviti onim najboljim.

"Uz nas, tri preostale ekipe koje se plasiraju u polufinale sigurno su zasluženo tu i favorita više nema. Vjerujem da će se o Romi sada pričati mnogo više nego prije ovog dvomeča sa Barselonom. Mislim da je sada sve moguće. San je da odemo u finale. Poslije toliko velikih utakmica koje smo odigrali i pobijedili, sigurno da je to pokazatelj da imamo snagu i da možemo doći do željenog cilja."

Džeko je tokom ove sezone postigao šest golova u Ligi šampiona, što je njegov najbolji učinak u Evropi. Takođe, postao je prvi fudbaler Rome kojem je pošlo za rukom da u toku jedne sezone u evropskoj eliti dođe do te cifre.

Ipak, sezona još nije završena. Romi preostaju još najmanje dvije utakmice, gdje će "dijamant" imati šansu da popravi golgeterski učinak.

"Dao sam šest golova, što je moj najbolji učinak u karijeri, ali nadam se da neću ostati na tome, s obzirom da nas očekuju minimalno još dvije utakmice", najavio je Džeko nove golove u Ligi šampiona.

Podsjetimo, plasmanom u polufinale Lige šampiona Roma je napravila drugi najbolji rezultat u klupskoj istoriji.

Sad već davne 1984. godine, u tadašnjem Kupu šampiona, igrala je finale, gdje je upravo na rimskom "Olimpiku" nesrećno, nakon penala, poražena od Liverpula 4:2 (nakon 90 minuta bilo je 1:1).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar