Постигнут договор са ЕУРОПОЛО-ом

Постигнут договор да се заједничка контактна тачка са ЕУРОПОЛО-ом успостави у Министарству безбиједности БиХ.

Босна и Херцеговина 11.04.2018 | 17:58
Постигнут договор са ЕУРОПОЛО-ом
Министар безбиједности Босне и Херцеговине Драган Мектић састао се данас са делегацијом Европске полицијске службе (ЕУРОПОЛ), шефом Делегације ЕУ у БиХ и специјалним представником ЕУ амбасадором Ларс-Гуннар Вигемарком  и са ентитетским министрима унутрашњих послова  Драганом Лукачем и Аљошом Чампаром.

Разговарано је о успостављању заједничке контакт тачке за БиХ као централне тачке контакта ЕУРОПОЛ-а и надлежних власти у БиХ, као и именовања и слања службеника за везу у ЕУРОПОЛ-ом.

Договорено је да се заједничка контактна тачка успоставља у Министарству безбиједности  БиХ. Сви учесници састанка поздравили су споразум који ће омогућити успостављање пуне оперативне сарадње са Европском полицијском службом.

Такође је договорено да се што прије пошаље официр за везу у сједиште ЕУРОПОЛ-а у Хагу, саопштено је након састанка.

(БН).

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

лакрдија

11.04.2018 16:32

и засто се то одуговлацило од стране рс-а да би се на крају ипак пристало?? Имал неко да одговара за своје поступке и политику замајавања?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

11.04.2018 20:42

Управо си доказао и показао да си права Лакрдија. Да ти није основни приоритет и мотив мржња према Републици Српској вјероватно би знао да је данас усвојен приједлог на којем је Република Српска инсистирала сво вријеме - локација мора бити у Министарству безбједности, а не у некој тзв. Дирекцији за координацију.

Name

ре

11.04.2018 20:56

Наравно да нема,треба бити сто дузе на власти. Сва памет данасњег система,циркус али добро плацен.

Name

Ин

11.04.2018 20:53

Ста је Лукац глумио одуговлацеци овај процес сад је потписао исто оно сто је и раније нудјено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

12.04.2018 05:25

Па то није Лукац крив..њега се не пита него Баја и његова пијацарска политика...Ако ти мени дас трактор да орем њиву ја цу теби одвест крмад тамицем на пијацу.