Postignut dogovor sa EUROPOLO-om

Postignut dogovor da se zajednička kontaktna tačka sa EUROPOLO-om uspostavi u Ministarstvu bezbijednosti BiH.

Bosna i Hercegovina 11.04.2018 | 17:58
Postignut dogovor sa EUROPOLO-om
Ministar bezbijednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sastao se danas sa delegacijom Evropske policijske službe (EUROPOL), šefom Delegacije EU u BiH i specijalnim predstavnikom EU ambasadorom Lars-Gunnar Vigemarkom  i sa entitetskim ministrima unutrašnjih poslova  Draganom Lukačem i Aljošom Čamparom.

Razgovarano je o uspostavljanju zajedničke kontakt tačke za BiH kao centralne tačke kontakta EUROPOL-a i nadležnih vlasti u BiH, kao i imenovanja i slanja službenika za vezu u EUROPOL-om.

Dogovoreno je da se zajednička kontaktna tačka uspostavlja u Ministarstvu bezbijednosti  BiH. Svi učesnici sastanka pozdravili su sporazum koji će omogućiti uspostavljanje pune operativne saradnje sa Evropskom policijskom službom.

Takođe je dogovoreno da se što prije pošalje oficir za vezu u sjedište EUROPOL-a u Hagu, saopšteno je nakon sastanka.

(BN).

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

lakrdija

11.04.2018 16:32

i zasto se to odugovlacilo od strane rs-a da bi se na kraju ipak pristalo?? Imal neko da odgovara za svoje postupke i politiku zamajavanja?

ODGOVORITE
Name

Komentar

11.04.2018 20:42

Upravo si dokazao i pokazao da si prava Lakrdija. Da ti nije osnovni prioritet i motiv mržnja prema Republici Srpskoj vjerovatno bi znao da je danas usvojen prijedlog na kojem je Republika Srpska insistirala svo vrijeme - lokacija mora biti u Ministarstvu bezbjednosti, a ne u nekoj tzv. Direkciji za koordinaciju.

Name

re

11.04.2018 20:56

Naravno da nema,treba biti sto duze na vlasti. Sva pamet danasnjeg sistema,cirkus ali dobro placen.

Name

In

11.04.2018 20:53

Sta je Lukac glumio odugovlaceci ovaj proces sad je potpisao isto ono sto je i ranije nudjeno.

ODGOVORITE
Name

Kiki

12.04.2018 05:25

Pa to nije Lukac kriv..njega se ne pita nego Baja i njegova pijacarska politika...Ako ti meni das traktor da orem njivu ja cu tebi odvest krmad tamicem na pijacu.