Бен се "оштри" за први вјечити дерби!

Нападач Црвене звезде жели да у суботу затресе Партизанову мрежу, као љетос када је наступао за Олимпијакос.

Фудбал 13.04.2018 | 08:00
Бен се "оштри" за први вјечити дерби!
Екипа Црвене звезде чак и послије дијељења бодова са два, убедљиво води на табели Суперлиге Србије. У плеј-оф, у коме треба да одигра седам утакмица, улази са шест бодова више од Партизана, а евентуалном побједом у 157. "вјечитом" дербију практично би ријешила питање новог првака државе.

Да би то урадила, Звезда ће морати да буде ефикаснија него у прва два окршаја са црно-бијелима, у којима је резултат био неријешен - 0:0 и 1:1.

Све очи зато су пред дерби упрте у голгетере Александра Пешића и Мохамеда Ел Фарду Бена, који је љетос у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона два пута затресао мрежу на утакмици Партизан - Олимпијакос (1:3).

"Ту утакмицу сам одиграо јако добро. Волио бих да поновим такву партију и у суботу им опет дам голове. Знам колико је овај меч битан и много бих волио да се нађем међу стријелцима. Ако то не урадим, битно је да побиједимо, а ако се поклопе наша побједа и мој гол, то ће бити бонус", рекао је Бен новинарима послије тренинга црвено-бијелих.

Њему су погоци на стадиону у Хумској 1 били и једини ове сезоне док се у јануарском прелазном року није из Атине преселио у Београд.

"Пробио је лед" на четвртој утакмици у Звездином дресу, када је из пенала донио побједу над Војводином, потом је био стријелац и против Мачве, док је Земуну прошле недеље дао два гола.

Бен је признао да са нестрпљењем очекује највећи дерби у каријери.

"Док сам био у Олимпијакосу, нисам играо против тимова као што су Панатинаикос, АЕК или ПАОК. Свјестан сам да је утакмица против Партизана увијек посебна и једва чекам да почне. Ако побиједимо, титула ће бити веома близу", истакао је репрезентативац Коморских острва, који има и француски пасош.

Утакмица 31. кола Суперлиге, Црвена звезда - Партизан, заказана је за суботу од 18.30.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар