Ben se "oštri" za prvi vječiti derbi!

Napadač Crvene zvezde želi da u subotu zatrese Partizanovu mrežu, kao ljetos kada je nastupao za Olimpijakos.

Fudbal 13.04.2018 | 08:00
Ben se "oštri" za prvi vječiti derbi!
Ekipa Crvene zvezde čak i poslije dijeljenja bodova sa dva, ubedljivo vodi na tabeli Superlige Srbije. U plej-of, u kome treba da odigra sedam utakmica, ulazi sa šest bodova više od Partizana, a eventualnom pobjedom u 157. "vječitom" derbiju praktično bi riješila pitanje novog prvaka države.

Da bi to uradila, Zvezda će morati da bude efikasnija nego u prva dva okršaja sa crno-bijelima, u kojima je rezultat bio neriješen - 0:0 i 1:1.

Sve oči zato su pred derbi uprte u golgetere Aleksandra Pešića i Mohameda El Fardu Bena, koji je ljetos u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona dva puta zatresao mrežu na utakmici Partizan - Olimpijakos (1:3).

"Tu utakmicu sam odigrao jako dobro. Volio bih da ponovim takvu partiju i u subotu im opet dam golove. Znam koliko je ovaj meč bitan i mnogo bih volio da se nađem među strijelcima. Ako to ne uradim, bitno je da pobijedimo, a ako se poklope naša pobjeda i moj gol, to će biti bonus", rekao je Ben novinarima poslije treninga crveno-bijelih.

Njemu su pogoci na stadionu u Humskoj 1 bili i jedini ove sezone dok se u januarskom prelaznom roku nije iz Atine preselio u Beograd.

"Probio je led" na četvrtoj utakmici u Zvezdinom dresu, kada je iz penala donio pobjedu nad Vojvodinom, potom je bio strijelac i protiv Mačve, dok je Zemunu prošle nedelje dao dva gola.

Ben je priznao da sa nestrpljenjem očekuje najveći derbi u karijeri.

"Dok sam bio u Olimpijakosu, nisam igrao protiv timova kao što su Panatinaikos, AEK ili PAOK. Svjestan sam da je utakmica protiv Partizana uvijek posebna i jedva čekam da počne. Ako pobijedimo, titula će biti veoma blizu", istakao je reprezentativac Komorskih ostrva, koji ima i francuski pasoš.

Utakmica 31. kola Superlige, Crvena zvezda - Partizan, zakazana je za subotu od 18.30.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar