"Да добијемо дерби и покажемо да смо најбољи!"

"Било је великих европских утакмица ове сезоне, заиста су нам свима остале у лепом сећању, али ипак је вечити дерби нешто посебно", каже Звездин штопер Срђан Бабић.

Фудбал 12.04.2018 | 13:00
"Да добијемо дерби и покажемо да смо најбољи!"
Пошто је и даље неизвесно да ли ће Вујадин Савић бити спреман да наступи за Црвену звезду у суботњем 157. "вечитом дербију" (18.30, стадион Рајко Митић, пренос ТВ Арена Спорт), шансу да дебитује у највећој утакмици српског фудбала стрпљиво чека Срђан Бабић.

У одсуству искуснијег колеге, млади штопер упарен је са Дамијеном Ле Талеком, а видећемо да ли ће тако бити и после нешто дуже усркшње паузе него иначе.

"Настављамо где смо стали, у одличном ритму и расположењу. Били смо изузетно ефикасни у претходне две утакмице, дали смо осам голова и то нам је сигурно најбоља увертира за дерби. Дерби је заиста посебна утакмица. Сада долази у таквом тренутку да можда и решава сезону, што јој даје додатну важност. То је утакмица у којој не може да се иде на нерешено, жарко желимо да остваримо тријумф и сигуран сам да ћемо уз помоћ наших навијача успети у томе", рекао је Бабић.

Штопер црвено-белих је истакао да цела екипа са нестрпљењем чека да у суботу истрчни на терен.

"Треба само да наставимо као што смо и до сада играли, мислим да смо показали да можемо да се носимо са сваким противником. Сигурно ће у суботу на терену бити много више набоја и узбуђења, то је драж вечитог дербија. За овакву утакмицу много је важнија психичка него физичка припрема. Ми смо физички потпуно спремни, одлично радимо, напорно тренирамо и што се тога тиче сигуран сам да смо у врхунској форми. Зато сматрам да је најважније да уђемо хладне главе у меч, знамо колику тежину носи са собом и колико нам је победа битна. Атмосфера, хук наших навијача са трибина ће нам сигурно помоћи".

Бабић је говорио и о чувеној атмосфери на трибинама која прати "вечити дерби".

"Било је великих европских утакмица ове сезоне, заиста су нам свима остале у лепом сећању, али ипак је вечити дерби нешто посебно. Важно нам је да започнемо нови низ победа у вечитим дербијима, увек смо у борби за прво место са Партизаном и зато смо одлучни да победимо како бисмо доказали да смо најбољи у земљи", поручио је млади фудбалер у изјави за клупски сајт.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар