"Da dobijemo derbi i pokažemo da smo najbolji!"

"Bilo je velikih evropskih utakmica ove sezone, zaista su nam svima ostale u lepom sećanju, ali ipak je večiti derbi nešto posebno", kaže Zvezdin štoper Srđan Babić.

Fudbal 12.04.2018 | 13:00
"Da dobijemo derbi i pokažemo da smo najbolji!"
Pošto je i dalje neizvesno da li će Vujadin Savić biti spreman da nastupi za Crvenu zvezdu u subotnjem 157. "večitom derbiju" (18.30, stadion Rajko Mitić, prenos TV Arena Sport), šansu da debituje u najvećoj utakmici srpskog fudbala strpljivo čeka Srđan Babić.

U odsustvu iskusnijeg kolege, mladi štoper uparen je sa Damijenom Le Talekom, a videćemo da li će tako biti i posle nešto duže usrkšnje pauze nego inače.

"Nastavljamo gde smo stali, u odličnom ritmu i raspoloženju. Bili smo izuzetno efikasni u prethodne dve utakmice, dali smo osam golova i to nam je sigurno najbolja uvertira za derbi. Derbi je zaista posebna utakmica. Sada dolazi u takvom trenutku da možda i rešava sezonu, što joj daje dodatnu važnost. To je utakmica u kojoj ne može da se ide na nerešeno, žarko želimo da ostvarimo trijumf i siguran sam da ćemo uz pomoć naših navijača uspeti u tome", rekao je Babić.

Štoper crveno-belih je istakao da cela ekipa sa nestrpljenjem čeka da u subotu istrčni na teren.

"Treba samo da nastavimo kao što smo i do sada igrali, mislim da smo pokazali da možemo da se nosimo sa svakim protivnikom. Sigurno će u subotu na terenu biti mnogo više naboja i uzbuđenja, to je draž večitog derbija. Za ovakvu utakmicu mnogo je važnija psihička nego fizička priprema. Mi smo fizički potpuno spremni, odlično radimo, naporno treniramo i što se toga tiče siguran sam da smo u vrhunskoj formi. Zato smatram da je najvažnije da uđemo hladne glave u meč, znamo koliku težinu nosi sa sobom i koliko nam je pobeda bitna. Atmosfera, huk naših navijača sa tribina će nam sigurno pomoći".

Babić je govorio i o čuvenoj atmosferi na tribinama koja prati "večiti derbi".

"Bilo je velikih evropskih utakmica ove sezone, zaista su nam svima ostale u lepom sećanju, ali ipak je večiti derbi nešto posebno. Važno nam je da započnemo novi niz pobeda u večitim derbijima, uvek smo u borbi za prvo mesto sa Partizanom i zato smo odlučni da pobedimo kako bismo dokazali da smo najbolji u zemlji", poručio je mladi fudbaler u izjavi za klupski sajt.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar