Марсијал прецртао Манчестер Јунајтед!

Нека лицитација крене. . .  Французу је доста клупе и Муриња.

Фудбал 12.04.2018 | 12:00
Марсијал прецртао Манчестер Јунајтед!
Каријера Антонија Марсијала у Манчестер Јунајтеда се приближила крају! Француз је решио да напусти Олд Трафорд и одбио је нови уговор. Црвени ђаволи су му понудили  продужетак сарадње, али је Марсијалнезадовољан улогом и минутажом решио да пресече и потражи срећу у неком другом клубу.

Марсијал је дошао као велико појачање пре скоро три године у Манчестер Јунајтед у трансферу тешком 50.000.000 евра, али који је са бонусима могао да нарасте до 80.000.000 евра. Ипак, није оставио утисак играча који ће бити кључни и повући Манчестер Јунајтед ка титули. Код Ван Гала је био стартер и у првој сезони постигао 11 премијерлигашких голова, али доласком Муриња се све променило. А поготово после јануарског трансфера Алексиса Санчеза.

Марсијал је од доласка Португалца за скоро две сезоне био стартер на 34 меча у Премијер лиги и постигао је само 13 голова. А Мурињо га је углавном мењао у другом полувремену. Откако је Санчез дошао,Марсијал је потпуно изгубио место у тиму и предност имају Чилеанац, Рашфорд, па и Лингард када Јунајтед игра нешто дефанзивније.

Односи са Мурињом су захладнели и зато је Марсијал решио да спасава каријеру и да срећу потражи у неком другом клубу. Заинтересованих клубова има. У првом реду Јувентус, али и Атлетико Мадрид и Тотенхем.Марсијалов актуелни уговор истиче 2019. године што значи да је следеће лето последња прилика за Црвене ђаволе да зараде новац на његовој продаји и извуку добар део уложених пара у куповину и плату. Манчестер Јунајтед ће тражити 60.000.000 евра заинтересованим купцима за Марсијала, али је врло могуће да редукује те захтеве за који милион јер не може да се коцка па да наредне године изгуби Француза без обештећења. То никоме не би ишло у прилог...

У Јувентусу већ дуже време разматрају стартегију како да се докопају Француза, али ће то највероватније зависити од продаје Паула Дибале.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар