Marsijal precrtao Mančester Junajted!

Neka licitacija krene. . .  Francuzu je dosta klupe i Murinja.

Fudbal 12.04.2018 | 12:00
Marsijal precrtao Mančester Junajted!
Karijera Antonija Marsijala u Mančester Junajteda se približila kraju! Francuz je rešio da napusti Old Traford i odbio je novi ugovor. Crveni đavoli su mu ponudili  produžetak saradnje, ali je Marsijalnezadovoljan ulogom i minutažom rešio da preseče i potraži sreću u nekom drugom klubu.

Marsijal je došao kao veliko pojačanje pre skoro tri godine u Mančester Junajted u transferu teškom 50.000.000 evra, ali koji je sa bonusima mogao da naraste do 80.000.000 evra. Ipak, nije ostavio utisak igrača koji će biti ključni i povući Mančester Junajted ka tituli. Kod Van Gala je bio starter i u prvoj sezoni postigao 11 premijerligaških golova, ali dolaskom Murinja se sve promenilo. A pogotovo posle januarskog transfera Aleksisa Sančeza.

Marsijal je od dolaska Portugalca za skoro dve sezone bio starter na 34 meča u Premijer ligi i postigao je samo 13 golova. A Murinjo ga je uglavnom menjao u drugom poluvremenu. Otkako je Sančez došao,Marsijal je potpuno izgubio mesto u timu i prednost imaju Čileanac, Rašford, pa i Lingard kada Junajted igra nešto defanzivnije.

Odnosi sa Murinjom su zahladneli i zato je Marsijal rešio da spasava karijeru i da sreću potraži u nekom drugom klubu. Zainteresovanih klubova ima. U prvom redu Juventus, ali i Atletiko Madrid i Totenhem.Marsijalov aktuelni ugovor ističe 2019. godine što znači da je sledeće leto poslednja prilika za Crvene đavole da zarade novac na njegovoj prodaji i izvuku dobar deo uloženih para u kupovinu i platu. Mančester Junajted će tražiti 60.000.000 evra zainteresovanim kupcima za Marsijala, ali je vrlo moguće da redukuje te zahteve za koji milion jer ne može da se kocka pa da naredne godine izgubi Francuza bez obeštećenja. To nikome ne bi išlo u prilog...

U Juventusu već duže vreme razmatraju startegiju kako da se dokopaju Francuza, ali će to najverovatnije zavisiti od prodaje Paula Dibale.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar