Мијат пред дерби: Партизан као прошле сезоне!

Некадашњи ас Партизана Предраг Мијатовић очекује да црно-бели и у предстојећем "вечитом дербију" наставе низ без пораза. Хвали Ђукића: "Он је сјајно решење за Партизан и за будућност". Порука за навијаче Партизана. . .

Фудбал 12.04.2018 | 00:00
Мијат пред дерби: Партизан као прошле сезоне!
Партизан нема пораз у последњих седам везаних мечева са Црвеном звездом (што у првенству, што у Купу Србије), што може да буде "језичак" на ваги у корист црно-белих пред нови "вечити дерби" предстојећег викенда.

Одавно је, међутим, познато да у дербију "не играју" ни тренутна форма (а и Звезда и Партизан су тренутно у добром ритму), нити позиција на табели, већ пре свега инспирација, тимска жеља и дух, умешност појединаца.

Један од оних који је пленио играма био је, свакако, Предраг Мијатовић, ас Партизана, који је одиграо много "вечитих дербија".

Иако годинама живи у Шпанији, МИјатовић прати дешавања у српском фудбалу, поготово у Партизану и волео би да се понови прошла сезона, када су, практично "отпиани" црно-бели направили велики преокрет и освојили шампионску титулу као и трофеј у Купу Србије.

"Партизан јесте у доброј серији и то је одлично за финиш сезоне. Дерби је увек најбитнија утакмица у српском првенству и те утакмице су важне, не само резултатски већ ти дају снагу да издржиш до краја. Партизан је прошле године имао сјајну серију, и на крају је био шампион, што је било изненађујује, јер је Звезда имала велику предност. Надам се да ће Партизан то урадити и ове сезоне", рекао је Мијатовић за ТВ Партизан.

Мијатовић се нада и верује да ће Партизан наставити успешну серију против Црвене звезде, која траје од 2015. године.

"Статистика јесте у корист Партизана и ми који смо давно играли дербије, не можемо да се њоме похвалимо. Мало смо љубоморни на ове генерације сада, да кажем у шали. Статистика је нешто што увек прија, годи и да ти плус да издржиш и да не поквариш позитивну серију. Претпостављам да Звезда жели да, што је пре могуће, ту серију пресече. Мада, мислим да ће Партизан наставити серију, јер се добро осећа у дербијима. Без обзира на форму, кад дође дерби Паризан се трансформише и одради утакмицу на најбољи начин", каже Мијатовић.

Оценио је и да је Мирослав Ђукић идеално решење за требнера Партизана и то на дуже стазе.

"Ђука је мој другар, сјајан момак, сјајан тренер и драго ми је што му иде на најбољи начин. Тренер Партизана је увек под великим притиском, било је осцилација, негативних коментара. Међутим, Ђукић има искуства у овом послу, зна да је то нормално у фудбалу. Мислим да је он сјајно решење за Партизан, познат му је клуб, зна какве су прилике и свој посао ради на најбољи могући начин. Партизан је велики клуб, радити у њему значи и бити под огромним, свакодневним притиском. Ђукић је право решење које треба гурати у будућности. Институционални мир за велики клуб као што је Партизан јесте јако битна ствар", каже Мијатовић.

Једна од снага Партизана је и робусни нападач Леандре Тавамба, који је једавно позван у репрезентацију Камеруна, где је играо у везном реду. Мијатовић је прокоментарисао и Тавамбу, али и рад спортског директора Ивице Илиева.

"Ивица најбоље могуће ради свој посао и имам утисак да зна шта хоће, ухватио је ритам да увек доведе пар играча који функционишу, па и ако промене позиције, а многи од нас не знамо како то ради. Тавамба је био потпуно непознат. Али, шта год од њега да тражиш и где год га ставиш он то уради. Драго ми је да долазе играчи који помажу Партизану да оствари своје циљеве. Сваки странац у сваком клубу мора да прави разлику. А странци који долазе у Партизан јесу такви странци".

Порука за навијаче Партизана:

"Ја сам Партизановац и обожавам Партизан и волим праве навијаче Паризана, који стварно бодре своје клуб, који имају истинску љубав према клубу, који желе да њихов клуб побеђује, осваја трофеје. Као неко ко је играо дерби могу да кажем да се присуство правих навијача и њихово бодрење и истинска љубав, невероватно се осећају на терену. Свако одступање од таквог навијања такође се осећа на терену. Зато од навијача Партизана тражим да истински бодре клуб и буду играч више на терену. Фудбалери на терену осећају своје навијаче и дишу са њима и није фраза кад се каже да могу да буду 12. играч".

Посебна посластица интервјуа био је део када је мали Исаија Пантић, син уредника ТВ Партизан, који је недавно имао тешку операцију тумора на мозгу, пропитивао Мијатовића о Реал Мадриду, Кристијану Роналду...

Прво питање било је у вези са феноменалним голом који је Кристијано Роналдо дао Јувентусу у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона против Јувентуса у Торину.

"Фантастичан гол и гол који Кристијано никада до сада није постигао и свих ових година је толико желео да да баш такав гол. То му је пошло за ногом на веома важној утакмици. Како може некоме да падне на памет да тако високо посегне за лоптом и да такав гол?! Феноменалан играч и много добар дечко", рекао је Мијатовић, некадашњи спортски директор гиганта из Мадрида.

Мијатовић каже да он никада у каријери није дао такав гол - "маказицама".

"Јесам дао неке лепе голове, али овакав нисам дао. Пробао сам неколико пута да урадим нешто слично. Такав гол много је тешко дати".

О величини Реала...

"Без обзира на величине других клубова свих других на свету, које ја поштујем, за сваког играча, који жели стварно да буде легенда светског фудбала, много је важно да игра у Реал Мадриду. Фудбалери који постану играчи Реал Мадрида труде се да остану ту много година".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар