Mijat pred derbi: Partizan kao prošle sezone!

Nekadašnji as Partizana Predrag Mijatović očekuje da crno-beli i u predstojećem "večitom derbiju" nastave niz bez poraza. Hvali Đukića: "On je sjajno rešenje za Partizan i za budućnost". Poruka za navijače Partizana. . .

Fudbal 12.04.2018 | 00:00
Mijat pred derbi: Partizan kao prošle sezone!
Partizan nema poraz u poslednjih sedam vezanih mečeva sa Crvenom zvezdom (što u prvenstvu, što u Kupu Srbije), što može da bude "jezičak" na vagi u korist crno-belih pred novi "večiti derbi" predstojećeg vikenda.

Odavno je, međutim, poznato da u derbiju "ne igraju" ni trenutna forma (a i Zvezda i Partizan su trenutno u dobrom ritmu), niti pozicija na tabeli, već pre svega inspiracija, timska želja i duh, umešnost pojedinaca.

Jedan od onih koji je plenio igrama bio je, svakako, Predrag Mijatović, as Partizana, koji je odigrao mnogo "večitih derbija".

Iako godinama živi u Španiji, MIjatović prati dešavanja u srpskom fudbalu, pogotovo u Partizanu i voleo bi da se ponovi prošla sezona, kada su, praktično "otpiani" crno-beli napravili veliki preokret i osvojili šampionsku titulu kao i trofej u Kupu Srbije.

"Partizan jeste u dobroj seriji i to je odlično za finiš sezone. Derbi je uvek najbitnija utakmica u srpskom prvenstvu i te utakmice su važne, ne samo rezultatski već ti daju snagu da izdržiš do kraja. Partizan je prošle godine imao sjajnu seriju, i na kraju je bio šampion, što je bilo iznenađujuje, jer je Zvezda imala veliku prednost. Nadam se da će Partizan to uraditi i ove sezone", rekao je Mijatović za TV Partizan.

Mijatović se nada i veruje da će Partizan nastaviti uspešnu seriju protiv Crvene zvezde, koja traje od 2015. godine.

"Statistika jeste u korist Partizana i mi koji smo davno igrali derbije, ne možemo da se njome pohvalimo. Malo smo ljubomorni na ove generacije sada, da kažem u šali. Statistika je nešto što uvek prija, godi i da ti plus da izdržiš i da ne pokvariš pozitivnu seriju. Pretpostavljam da Zvezda želi da, što je pre moguće, tu seriju preseče. Mada, mislim da će Partizan nastaviti seriju, jer se dobro oseća u derbijima. Bez obzira na formu, kad dođe derbi Parizan se transformiše i odradi utakmicu na najbolji način", kaže Mijatović.

Ocenio je i da je Miroslav Đukić idealno rešenje za trebnera Partizana i to na duže staze.

"Đuka je moj drugar, sjajan momak, sjajan trener i drago mi je što mu ide na najbolji način. Trener Partizana je uvek pod velikim pritiskom, bilo je oscilacija, negativnih komentara. Međutim, Đukić ima iskustva u ovom poslu, zna da je to normalno u fudbalu. Mislim da je on sjajno rešenje za Partizan, poznat mu je klub, zna kakve su prilike i svoj posao radi na najbolji mogući način. Partizan je veliki klub, raditi u njemu znači i biti pod ogromnim, svakodnevnim pritiskom. Đukić je pravo rešenje koje treba gurati u budućnosti. Institucionalni mir za veliki klub kao što je Partizan jeste jako bitna stvar", kaže Mijatović.

Jedna od snaga Partizana je i robusni napadač Leandre Tavamba, koji je jedavno pozvan u reprezentaciju Kameruna, gde je igrao u veznom redu. Mijatović je prokomentarisao i Tavambu, ali i rad sportskog direktora Ivice Ilieva.

"Ivica najbolje moguće radi svoj posao i imam utisak da zna šta hoće, uhvatio je ritam da uvek dovede par igrača koji funkcionišu, pa i ako promene pozicije, a mnogi od nas ne znamo kako to radi. Tavamba je bio potpuno nepoznat. Ali, šta god od njega da tražiš i gde god ga staviš on to uradi. Drago mi je da dolaze igrači koji pomažu Partizanu da ostvari svoje ciljeve. Svaki stranac u svakom klubu mora da pravi razliku. A stranci koji dolaze u Partizan jesu takvi stranci".

Poruka za navijače Partizana:

"Ja sam Partizanovac i obožavam Partizan i volim prave navijače Parizana, koji stvarno bodre svoje klub, koji imaju istinsku ljubav prema klubu, koji žele da njihov klub pobeđuje, osvaja trofeje. Kao neko ko je igrao derbi mogu da kažem da se prisustvo pravih navijača i njihovo bodrenje i istinska ljubav, neverovatno se osećaju na terenu. Svako odstupanje od takvog navijanja takođe se oseća na terenu. Zato od navijača Partizana tražim da istinski bodre klub i budu igrač više na terenu. Fudbaleri na terenu osećaju svoje navijače i dišu sa njima i nije fraza kad se kaže da mogu da budu 12. igrač".

Posebna poslastica intervjua bio je deo kada je mali Isaija Pantić, sin urednika TV Partizan, koji je nedavno imao tešku operaciju tumora na mozgu, propitivao Mijatovića o Real Madridu, Kristijanu Ronaldu...

Prvo pitanje bilo je u vezi sa fenomenalnim golom koji je Kristijano Ronaldo dao Juventusu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona protiv Juventusa u Torinu.

"Fantastičan gol i gol koji Kristijano nikada do sada nije postigao i svih ovih godina je toliko želeo da da baš takav gol. To mu je pošlo za nogom na veoma važnoj utakmici. Kako može nekome da padne na pamet da tako visoko posegne za loptom i da takav gol?! Fenomenalan igrač i mnogo dobar dečko", rekao je Mijatović, nekadašnji sportski direktor giganta iz Madrida.

Mijatović kaže da on nikada u karijeri nije dao takav gol - "makazicama".

"Jesam dao neke lepe golove, ali ovakav nisam dao. Probao sam nekoliko puta da uradim nešto slično. Takav gol mnogo je teško dati".

O veličini Reala...

"Bez obzira na veličine drugih klubova svih drugih na svetu, koje ja poštujem, za svakog igrača, koji želi stvarno da bude legenda svetskog fudbala, mnogo je važno da igra u Real Madridu. Fudbaleri koji postanu igrači Real Madrida trude se da ostanu tu mnogo godina".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar