Куп БиХ, Станишић: Да покажемо колико вриједимо!

Пласманом у полуфинале Купа БиХ, Звијезда 09 направила је историјски резултат, али тим из Етно села Станишићи ту не жели да се заустави. "Вријеме је да нас коначно схвате као озбиљну екипу", каже први човјек овог клуба Борис Станишић.

Фудбал 10.04.2018 | 19:15
Куп БиХ, Станишић: Да покажемо колико вриједимо!
Када бисте 2010. године рекли да ће Звиједа 09 из Етно села Станишићи за осам година од тог тренутка нападати Премијер лигу БиХ и пласман у финале Купа БиХ, вјероватно би вас многи прогласили лудим.

Ипак, то није сметало изузетно амбициозном предсједнику овог клуба Борису Станишићу, који је од малог клуба направио веома респектабилан колектив.

Тако је Звијезда 09, у то вријеме шестолигаш под именом Звијезда Бргуле, у периоду од 2010. до 2015. године прескочила шест рангова такмичења и из тзв. "бетон лиге", Друге општинске лиге Бијељина, група Исток (шеста лига РС) стигла до прволигашког друштва.

И ту не жели да се заустави.

У прволигашком друштву Републике Српске Звијезда 09 и Рудар Приједор изједначени су на лидерској позицији, те бију битку за шампионску титулу и пласман у Премијер лигу БиХ.

Осим тога, клуб из Етно села Станишићи направио је историјски резултат у Купу БиХ, гдје је изборио пласман у полуфинале. На том путу елиминисани су Босна из Високог (2:0), требињски Леотар (1:1, пенали 4:3), те Олимпик из Сарајева (2:1, 0:0).

Противник у полуфиналу биће му премијерлигаш Крупа.

"Искрено, надамо се финалу. Спремни смо, жељни доказивања и то је јединствена прилика да покажемо колико вриједимо. Такође, да нас коначно схвате као озбиљну екипу", каже први човјек Звијезде 09 и додаје:

"Сви су вјероватно жељели да извуку нас, али жао ми је што се састају двије екипе из Републике Српске. Било би љепше да смо се срели у финалу, с обзиром да наши клубови имају веома добре односе", истиче Станишић на почетку разговора за МОНДО.

Његов тим добро "гура" у Првој лиги Републике Српске. Звијезда 09 и Рудар Приједор до краја сезоне водиће жестоку борбу за пласман у виши ранг.

Увертиру пред први полуфинални меч Купа БиХ са Крупом, Звијезда 09 имала је у Првој лиги Републике Српске. Тим Миодрага Пантелића забиљежио је двије више него убједљиве побједе, те притом постигао чак 11 голова.

Прво је на домаћем терену декласиран Текстилац из Дервенте 5:0, да би у Мркоњић Граду "страдала" домаћа Слобода. Звијезда 09 је славила гостујући тријумф 6:1.

"Наш тим је уигран, достигли смо ниво који смо прижељкивали, што се види и по резултатима у Првој лиги РС, нарочито у посљедња два кола", истакао је Станишић.

На питање да ли Звијезда 09 може издржати трку са "рударима", самоувјерено каже:

"Ма може. Можемо, без проблема, иако нисмо задовољни суђењем, али томе више не желим да придајем пажњу. Покушавају да нас дестабилизују разним дезинформацијама, али не бих више о томе. Имамо праву екипу, са великим бројем играча који су били премијерлигаши и суперлигаши Србије, тако да није нереално очекивати пласман у бх. елиту", оптимиста је први човјек овог клуба.

Стратег Звијезде 09 Миодраг Пантелић недавно је сјео на клупу овог тима. За разлику од предсједника Станишића, много је опрезнији пред двомеч са Крупом.

"За нас је велики успјех што смо дошли до полуфинала. Свјесни смо да смо међу четири најбоље екипе, а сви осим нас су премијерлигаши. Самим тим, у дуел са Крупом улазимо као аутсајдери, с тим да ћемо дати максимум јер смо у успону форме и најозбиљније конкуришемо за пласман у друштво најбољих. Биће ово велики испит за нас, да видимо гдје смо у овом моменту у односу на Крупу, која је озбиљан премијерлигашки клуб", наглашава некадашњи репрезентативац Југославије, дугогодишњи фудбалер новосадске Војводине и Црвене звезде.

Ипак, често куп такмичења доносе изненађења, а једно од њих надају се да ће направити у Етно селу надомак Бијељине.

"Да не вјерујемо, не бисмо ни дошли до полуфинала. Најважније је да дуеле са Крупом дочекујемо без оптерећења. Покушаћемо да се 'измјеримо', да дамо све од себе. Одлучиће ситни детаљи. Сматрам да ће, како год се заврши први дуел, реванш одлучити путника у финале", закључио је Пантелић.

Први меч у Етно селу Станишићи биће одигран у сриједу од 16.30 минута, а у истом термину седам дана касније заказан је реванш у Крупи на Врбасу.

У другом полуфиналу састају се Жељезничар (Сарајево) и Слобода (Тузла).

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

срамото

10.04.2018 18:10

Радис све ловом на тудјој муци,И онај твој етно са оним педофилом.Питам се гдје ми зивимо.

ОДГОВОРИТЕ