Kup BiH, Stanišić: Da pokažemo koliko vrijedimo!

Plasmanom u polufinale Kupa BiH, Zvijezda 09 napravila je istorijski rezultat, ali tim iz Etno sela Stanišići tu ne želi da se zaustavi. "Vrijeme je da nas konačno shvate kao ozbiljnu ekipu", kaže prvi čovjek ovog kluba Boris Stanišić.

Fudbal 10.04.2018 | 19:15
Kup BiH, Stanišić: Da pokažemo koliko vrijedimo!
Kada biste 2010. godine rekli da će Zvijeda 09 iz Etno sela Stanišići za osam godina od tog trenutka napadati Premijer ligu BiH i plasman u finale Kupa BiH, vjerovatno bi vas mnogi proglasili ludim.

Ipak, to nije smetalo izuzetno ambicioznom predsjedniku ovog kluba Borisu Stanišiću, koji je od malog kluba napravio veoma respektabilan kolektiv.

Tako je Zvijezda 09, u to vrijeme šestoligaš pod imenom Zvijezda Brgule, u periodu od 2010. do 2015. godine preskočila šest rangova takmičenja i iz tzv. "beton lige", Druge opštinske lige Bijeljina, grupa Istok (šesta liga RS) stigla do prvoligaškog društva.

I tu ne želi da se zaustavi.

U prvoligaškom društvu Republike Srpske Zvijezda 09 i Rudar Prijedor izjednačeni su na liderskoj poziciji, te biju bitku za šampionsku titulu i plasman u Premijer ligu BiH.

Osim toga, klub iz Etno sela Stanišići napravio je istorijski rezultat u Kupu BiH, gdje je izborio plasman u polufinale. Na tom putu eliminisani su Bosna iz Visokog (2:0), trebinjski Leotar (1:1, penali 4:3), te Olimpik iz Sarajeva (2:1, 0:0).

Protivnik u polufinalu biće mu premijerligaš Krupa.

"Iskreno, nadamo se finalu. Spremni smo, željni dokazivanja i to je jedinstvena prilika da pokažemo koliko vrijedimo. Takođe, da nas konačno shvate kao ozbiljnu ekipu", kaže prvi čovjek Zvijezde 09 i dodaje:

"Svi su vjerovatno željeli da izvuku nas, ali žao mi je što se sastaju dvije ekipe iz Republike Srpske. Bilo bi ljepše da smo se sreli u finalu, s obzirom da naši klubovi imaju veoma dobre odnose", ističe Stanišić na početku razgovora za MONDO.

Njegov tim dobro "gura" u Prvoj ligi Republike Srpske. Zvijezda 09 i Rudar Prijedor do kraja sezone vodiće žestoku borbu za plasman u viši rang.

Uvertiru pred prvi polufinalni meč Kupa BiH sa Krupom, Zvijezda 09 imala je u Prvoj ligi Republike Srpske. Tim Miodraga Pantelića zabilježio je dvije više nego ubjedljive pobjede, te pritom postigao čak 11 golova.

Prvo je na domaćem terenu deklasiran Tekstilac iz Dervente 5:0, da bi u Mrkonjić Gradu "stradala" domaća Sloboda. Zvijezda 09 je slavila gostujući trijumf 6:1.

"Naš tim je uigran, dostigli smo nivo koji smo priželjkivali, što se vidi i po rezultatima u Prvoj ligi RS, naročito u posljednja dva kola", istakao je Stanišić.

Na pitanje da li Zvijezda 09 može izdržati trku sa "rudarima", samouvjereno kaže:

"Ma može. Možemo, bez problema, iako nismo zadovoljni suđenjem, ali tome više ne želim da pridajem pažnju. Pokušavaju da nas destabilizuju raznim dezinformacijama, ali ne bih više o tome. Imamo pravu ekipu, sa velikim brojem igrača koji su bili premijerligaši i superligaši Srbije, tako da nije nerealno očekivati plasman u bh. elitu", optimista je prvi čovjek ovog kluba.

Strateg Zvijezde 09 Miodrag Pantelić nedavno je sjeo na klupu ovog tima. Za razliku od predsjednika Stanišića, mnogo je oprezniji pred dvomeč sa Krupom.

"Za nas je veliki uspjeh što smo došli do polufinala. Svjesni smo da smo među četiri najbolje ekipe, a svi osim nas su premijerligaši. Samim tim, u duel sa Krupom ulazimo kao autsajderi, s tim da ćemo dati maksimum jer smo u usponu forme i najozbiljnije konkurišemo za plasman u društvo najboljih. Biće ovo veliki ispit za nas, da vidimo gdje smo u ovom momentu u odnosu na Krupu, koja je ozbiljan premijerligaški klub", naglašava nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, dugogodišnji fudbaler novosadske Vojvodine i Crvene zvezde.

Ipak, često kup takmičenja donose iznenađenja, a jedno od njih nadaju se da će napraviti u Etno selu nadomak Bijeljine.

"Da ne vjerujemo, ne bismo ni došli do polufinala. Najvažnije je da duele sa Krupom dočekujemo bez opterećenja. Pokušaćemo da se 'izmjerimo', da damo sve od sebe. Odlučiće sitni detalji. Smatram da će, kako god se završi prvi duel, revanš odlučiti putnika u finale", zaključio je Pantelić.

Prvi meč u Etno selu Stanišići biće odigran u srijedu od 16.30 minuta, a u istom terminu sedam dana kasnije zakazan je revanš u Krupi na Vrbasu.

U drugom polufinalu sastaju se Željezničar (Sarajevo) i Sloboda (Tuzla).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sramoto

10.04.2018 18:10

Radis sve lovom na tudjoj muci,I onaj tvoj etno sa onim pedofilom.Pitam se gdje mi zivimo.

ODGOVORITE