Тачи причао о Великој Албанији

Србија никоме не пријети, већ брижљиво и пажљиво чува мир и стабилност у региону, а онај који прича о пријетњама из Србије и одговору пушкама, није ни причао о пушкама и пријетњама, већ о томе да су се они прије 20 година борили за стварање Велике Албаније, каже генерални секретар председника Србије Никола Селаковић.

Србија 10.04.2018 | 12:00
Тачи причао о Великој Албанији
То је све вријеме био фокус њиховог дјеловања, рекао је Селаковић за ТВ Прва.

Како је рекао, занимљиво би било да чујемо шта би имао да каже западни дио јавности о томе, да ли је то био разлог сукоба прије скоро 20 година.

Говорећи о изјави Хашима Тачија о одговору пушкама на наводне претње из Србије, Селаковић је рекао да "истинитост такве изјаве разумије на онај начин као што су истинито потписивали и пристајали на одређене договоре па их никада нису испуњавали".

На питање да ли ће председник Србије ићи на инаугурацију руског предсједника Владимира Путина, Селаковић је изразио увјерење да ће Вучић у том погледу донијети најбољу одлуку за наш народ и нашу земљу.

"Не видим зашто би се спекулисало. Наши односи, јако, традиционално партнерство са Русијом које је данас боље него што је икада било, јесте нешто што природно намеће и такву врсту односа", рекао је Селаковић.

Упитан да ли ће Србија изручити предсједника СРС Војислава Шешеља, ако га Хаг буде тражио, будући да ће сутра бити објављена другостепена одлука у поступку против њега, Селаковић није желио прецизно да одговори, али је навео да је за њега, као правника, то ствар која је ријешена.

"Немојте да причамо шта би било кад би било... Хаг је доста закувао, нека се сам из тога вади. Србија се понаша у складу са својим међународним обавезама, она је одговорна земља, а наш суд је по том питању дао своје мишљење“, рекао је Селаковић.

(Прва.рс)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бл комуниста

10.04.2018 11:40

Он бар зна шта прича, а ти Ђурић и ваш шеф АВ данас једно сутра друго. Како и ти ниси на усташком дернеку у Мостару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.04.2018 16:35

Поцели су и у име других говорити. Дајте снимак где прица о Вел.Албанији. Нигде немасто це реци да подизе тензије засто то сви знају.