Tači pričao o Velikoj Albaniji

Srbija nikome ne prijeti, već brižljivo i pažljivo čuva mir i stabilnost u regionu, a onaj koji priča o prijetnjama iz Srbije i odgovoru puškama, nije ni pričao o puškama i prijetnjama, već o tome da su se oni prije 20 godina borili za stvaranje Velike Albanije, kaže generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

Srbija 10.04.2018 | 12:00
Tači pričao o Velikoj Albaniji
To je sve vrijeme bio fokus njihovog djelovanja, rekao je Selaković za TV Prva.

Kako je rekao, zanimljivo bi bilo da čujemo šta bi imao da kaže zapadni dio javnosti o tome, da li je to bio razlog sukoba prije skoro 20 godina.

Govoreći o izjavi Hašima Tačija o odgovoru puškama na navodne pretnje iz Srbije, Selaković je rekao da "istinitost takve izjave razumije na onaj način kao što su istinito potpisivali i pristajali na određene dogovore pa ih nikada nisu ispunjavali".

Na pitanje da li će predsednik Srbije ići na inauguraciju ruskog predsjednika Vladimira Putina, Selaković je izrazio uvjerenje da će Vučić u tom pogledu donijeti najbolju odluku za naš narod i našu zemlju.

"Ne vidim zašto bi se spekulisalo. Naši odnosi, jako, tradicionalno partnerstvo sa Rusijom koje je danas bolje nego što je ikada bilo, jeste nešto što prirodno nameće i takvu vrstu odnosa", rekao je Selaković.

Upitan da li će Srbija izručiti predsjednika SRS Vojislava Šešelja, ako ga Hag bude tražio, budući da će sutra biti objavljena drugostepena odluka u postupku protiv njega, Selaković nije želio precizno da odgovori, ali je naveo da je za njega, kao pravnika, to stvar koja je riješena.

"Nemojte da pričamo šta bi bilo kad bi bilo... Hag je dosta zakuvao, neka se sam iz toga vadi. Srbija se ponaša u skladu sa svojim međunarodnim obavezama, ona je odgovorna zemlja, a naš sud je po tom pitanju dao svoje mišljenje“, rekao je Selaković.

(Prva.rs)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bl komunista

10.04.2018 11:40

On bar zna šta priča, a ti Đurić i vaš šef AV danas jedno sutra drugo. Kako i ti nisi na ustaškom derneku u Mostaru.

ODGOVORITE
Name

Re

10.04.2018 16:35

Poceli su i u ime drugih govoriti. Dajte snimak gde prica o Vel.Albaniji. Nigde nemasto ce reci da podize tenzije zasto to svi znaju.