Одговарамо на напад у Сирији

Амбасадор Русије у УН Василиј Небензја изјавио да је Москва упозорила САД о "тешким последицама" уколико изведу напад на снаге сиријске владе због извештаја о нападу хемијским оружјем на побуњенички град Думу, док је америчка амбасадорка Ники Хејли узвратила да ће САД "одговорити", било да Савет безбедности одлучи да делује по питању тог напада или не, преноси Ројтерс.

Свијет 10.04.2018 | 09:30
Одговарамо на напад у Сирији
"Није било никаквог напада хемијским оружјем", казао је Небензја на хитној седници Савета безбедности УН, која је у току.

Он је навео да је Русија "релевантним каналима већ упутила поруку САД да би коришћење оружане силе, под лажним изговором, против Сирије - где се, на захтев легитимне владе те земље, налазе руске трупе - могло да води тешким последицама", навео је Небензја.

Он је такође рекао да истражитељи Организације за забрану хемијског оружја (ОПЦW) трева већ сутра да одлете у Сирију како би проверили оптужбе везане за напад и истовремено понудио да их притом штите сиријске власти и руске трупе.

Хејлијева је казала да се "стигло до момента када свет мора да види остварење правде".

"Историја ће памтити ово као моменат када је Савет безбедности или обавио сопствену дужност или показао крајњи и потпуни неуспех у заштити народа Сирије. Било како било, САД ће одговорити", поручила је она.

(Агенције)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Лоповлук

10.04.2018 08:41

Ирак, Афганистан, Балкан, Арпско пролеце, Сирија ... Америко гдје ти је крај, лазној демократији ? Нека се велике силе уједине, па нека крену на Америку и дрзаве које подрзавају зло. Овом видјеном злу нема краја. Треба и њима показати да овако немогу висе. Доста је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАР

10.04.2018 09:25

ОВА АМЕРИКА ЈЕ СКУП СЉАМА НА ЈЕДНОМ МИЈЕСТУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.04.2018 16:50

Немогу и нецу да верујем да постои нетко ко трази нацин да оправда напад хемиским орузијем невјероватно. Заболе ме и за Америку и за Русију и интересе било које дрзаве али овакве ствари нико несме оправдавати зло зла. Вратимо свом људском изгледу достојанство разума

Name

ЦАР

11.04.2018 11:23

ДА ЛИ СИ ОСУДИО ОВАЈ СЉАМ КОЈИ МИСЛИ ДА БОМБАРДУЈЕ КОГА ХОЦЕ И ТО СА ОСИРОМАСЕНИМ УРАНИЈУМОМ. ТОМ СЉАМУ ЦЕ НЕКО И НЕКАД ОЦИТАТИ БУКВИЦУ ЗА СВА ВРЕМЕНА.И НЕКА АМЕРИЦКИ НАРОД ПАТИ И УМИРЕ ОД КАРЦИНОМА.ДОЉЕ ФАСИТИЦКИ СЉАМ