ЛШ: Два Јувентусова плана за чудо у Мадриду...

Ултраофанзива и трозубац 4-3-3 или опрезно са 4-4-2? Макс Алегри спрема реванш са Реалом. . .

Фудбал 11.04.2018 | 15:00
ЛШ: Два Јувентусова плана за чудо у Мадриду...
Нада умире последња. Јесте фраза, али уместо оне о „немогућој мисији“, у Торину користе другу, како у Мадриду немају шта да изгубе, јер су поразом пре шест дана малтене испали из Лиге шампиона. Или бар тако цео свет види 0:3 са Алијанц стадиона.

Италијани не би били Италијани ако не би прибегли лукавству. У јавности хвале краљевски клуб, практично му честитају пласман у полуфинале, међутим, у Винову Масимилијано Алегри спрема тактику уверен да може макар да науди актуелном прваку Европе и поквари му журку. У оптицају су два плана, а како преносиТутоспорт Макси размишља да ли да се определи за ултраофанзивну формацију 4-3-3 или почне мало опрезније и поставком 4-2-4 - мада је то више класичних 4-4-2 - покуша да направи изненађење.

Што се избора играча тиче, две ствари су јасне: Јуве не може да рачна на вечито повређеног штопераБенедикта Ховедеса (и да је здрав тешко би био стартер), односно Паола Дибалу (црвени картон из првог меча), али се зато у екипу после одражене суспензије враћа Миралем Пјанић, мозак екипе, задужен за осмишљавање напада.

Уколико се Алегри определи да из свих расположивих средстава нападне Зинедина Зидана то ће значити да ће, поред Миралема Пјанића, у везном реду дејствовати Немац Сами Кедира и Француз Блез Матуиди, који је у првом мечу ушао у другом полувремену. У том случају у нападу би се појавио трозубац Гонзало Игуаин(по централи), Даглас Коста (лево) и док би једина дилема била ко би на десно крило, за које равноправно конкуришу Хуан Квадрадо и Марио Манџукић. Колумбијцу је то природна позиција, међутим, репрезентативац Хрватске већ две сезоне игра баш по страни, одакле може да спреми шансу саиграчима, сам да поентира, а изузетан је у обављању дефанзивних задатака. Комплетнији је фудбалер од Квадрада и зато се чини да је ближи стартних 11.

Алегри има и другу варијанту, а онда значи да би, као у Торину, Матуиди остао на клупи, Квадрадо и ДагласКоста би се повукли у везни ред, а у нападу би, уз Игуаина, на Дибалином месту, заиграо Марио Манџукић. Систем 4-4-2, или како га Тутоспорт најављује 4-2-4 коришћен је неколико пута ове сезоне и не би било изненађење да Јувентус тако покуша да створи проблеме Реалу.

Тешко је очекивати и да га избаци. Тим пре што је Реал у последњих осам сезона само двапут губио на свом стадиону са гола разлике (што је предуслов Јувентуса, подразумева се, уз Буфонову мирну мрежу). Оба пута га је добијала Барселона (4:0, 2015. и 3:0, 2017).

„У фудбалу, баш као и у животу, никад се не зна. Важно би било ако бисмо добили сиганле шта можемо да урадимо у овом такмичењу наредне сезоне. Зато идемо у Мадрид са жељом да се представимо у што бољем светлу“, појаснио је Ђорђо Кјелини, штопер Старе даме.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар