LŠ: Dva Juventusova plana za čudo u Madridu...

Ultraofanziva i trozubac 4-3-3 ili oprezno sa 4-4-2? Maks Alegri sprema revanš sa Realom. . .

Fudbal 11.04.2018 | 15:00
LŠ: Dva Juventusova plana za čudo u Madridu...
Nada umire poslednja. Jeste fraza, ali umesto one o „nemogućoj misiji“, u Torinu koriste drugu, kako u Madridu nemaju šta da izgube, jer su porazom pre šest dana maltene ispali iz Lige šampiona. Ili bar tako ceo svet vidi 0:3 sa Alijanc stadiona.

Italijani ne bi bili Italijani ako ne bi pribegli lukavstvu. U javnosti hvale kraljevski klub, praktično mu čestitaju plasman u polufinale, međutim, u Vinovu Masimilijano Alegri sprema taktiku uveren da može makar da naudi aktuelnom prvaku Evrope i pokvari mu žurku. U opticaju su dva plana, a kako prenosiTutosport Maksi razmišlja da li da se opredeli za ultraofanzivnu formaciju 4-3-3 ili počne malo opreznije i postavkom 4-2-4 - mada je to više klasičnih 4-4-2 - pokuša da napravi iznenađenje.

Što se izbora igrača tiče, dve stvari su jasne: Juve ne može da račna na večito povređenog štoperaBenedikta Hovedesa (i da je zdrav teško bi bio starter), odnosno Paola Dibalu (crveni karton iz prvog meča), ali se zato u ekipu posle odražene suspenzije vraća Miralem Pjanić, mozak ekipe, zadužen za osmišljavanje napada.

Ukoliko se Alegri opredeli da iz svih raspoloživih sredstava napadne Zinedina Zidana to će značiti da će, pored Miralema Pjanića, u veznom redu dejstvovati Nemac Sami Kedira i Francuz Blez Matuidi, koji je u prvom meču ušao u drugom poluvremenu. U tom slučaju u napadu bi se pojavio trozubac Gonzalo Iguain(po centrali), Daglas Kosta (levo) i dok bi jedina dilema bila ko bi na desno krilo, za koje ravnopravno konkurišu Huan Kvadrado i Mario Mandžukić. Kolumbijcu je to prirodna pozicija, međutim, reprezentativac Hrvatske već dve sezone igra baš po strani, odakle može da spremi šansu saigračima, sam da poentira, a izuzetan je u obavljanju defanzivnih zadataka. Kompletniji je fudbaler od Kvadrada i zato se čini da je bliži startnih 11.

Alegri ima i drugu varijantu, a onda znači da bi, kao u Torinu, Matuidi ostao na klupi, Kvadrado i DaglasKosta bi se povukli u vezni red, a u napadu bi, uz Iguaina, na Dibalinom mestu, zaigrao Mario Mandžukić. Sistem 4-4-2, ili kako ga Tutosport najavljuje 4-2-4 korišćen je nekoliko puta ove sezone i ne bi bilo iznenađenje da Juventus tako pokuša da stvori probleme Realu.

Teško je očekivati i da ga izbaci. Tim pre što je Real u poslednjih osam sezona samo dvaput gubio na svom stadionu sa gola razlike (što je preduslov Juventusa, podrazumeva se, uz Bufonovu mirnu mrežu). Oba puta ga je dobijala Barselona (4:0, 2015. i 3:0, 2017).

„U fudbalu, baš kao i u životu, nikad se ne zna. Važno bi bilo ako bismo dobili siganle šta možemo da uradimo u ovom takmičenju naredne sezone. Zato idemo u Madrid sa željom da se predstavimo u što boljem svetlu“, pojasnio je Đorđo Kjelini, štoper Stare dame.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar