Ел Нињо преломио: Одлазим из Атлетика!

Легенда Атлетико Мадрида Фернандо Торес одлучио је да на крају сезоне напусти вољене "јорганџије".  Симеоне: Остајем! Торес: Идем! Тренер и љубимац навијача најавили су шта ће се догодити на љето.

Фудбал 11.04.2018 | 08:00
Ел Нињо преломио: Одлазим из Атлетика!
Торесу је ово други мандат у Атлетику, након првог периода 2001-2007. носио је дресове Ливерпула, Челсија и Милана, да би се вратио 2015.

Међутим, ове сезоне је у другом плану, углавном је резерва код Дијега Симеонеа, па је на 34 утакмице постигао тек седам голова.

"Дошао сам са десет година и ово је моја кућа. Сви моји снови су испуњени играњем у Атлетику. Време је за растанак, ово је моја последња сезона. Одлука није била лака, али сам морао да је донесем и да је објавим из поштовања према навијачима и клубу",рекао је Торес.

Торес је за Атлетико постигао 126 голова, за Ливерпул 81, Челси 45 и један за Милан. На 110 наступа за репрезентацију Шпаније дао је 38 голова, те био првак Европе (два пута) и света.

Зимус се спекулисало да би каријеру могао да настави у Кини, мада је можда реалнија опција америчка МЛС лига.

Атлетико Мадрид учврстио се у суботњем градском дербију на другој позицији табеле, са четири бода више од четвртопласираног Реала, и полако размишља и ономе што долази послије ове сезоне.

Прије свега, тренер Дијего Симеоне (47) већ 8. априла најавио је да су код њега ствари јасне.

"Моја будућност? Остајем у Атлетику. Ово је велики клуб и растемо", рекао је Аргентинац, који води "јорганџије" од 2011. године.

"Срећан сам због нивоа на којем је овај клуб у посљедњој деценији, као и због начина на који смо се такмичили са суперсилама као што су Реал и Барселона, додао је "Чоло".

Упитан за екипу, Симеоне је најавио да ради на томе да Антоан Гризман и Јан Облак буду све бољи и бољи, што наговјештава да их планира у својој свлачионици и сљедеће сезоне. Са друге стране, већ сада је јасно ко сигурно неће остати у Атлетику и у такмичарској 2018/19.

Фернандо Торес напустиће Атлетико Мадрид на крају сезоне када му истекне уговор, званично је данас саопштено.

"Одлука није била лака, али мислим да млађима треба оставити простора у тиму", пренијели су шпански медији ријечи 34-годишњег Тореса.

Он је навео да жели да настави да игра фудбал, али да му је потребна промјена јер није добијао много шансе код тренера Дијега Симеонеа. Ове сезоне је наступио на 29 утакмица, од тога 17 првенствених је почео на клупи и постигао укупно седам голова у свим такмичењима.

Некадашњи ђак Атлетика и бивши шпиц Ливерпула и Челсија није објавио никакве детаље у вези са својом будућношћу. Медији су писали пред почетак ове сезоне да би могао да оде у Кину, али се то није десило.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар