El Ninjo prelomio: Odlazim iz Atletika!

Legenda Atletiko Madrida Fernando Tores odlučio je da na kraju sezone napusti voljene "jorgandžije".  Simeone: Ostajem! Tores: Idem! Trener i ljubimac navijača najavili su šta će se dogoditi na ljeto.

Fudbal 11.04.2018 | 08:00
El Ninjo prelomio: Odlazim iz Atletika!
Toresu je ovo drugi mandat u Atletiku, nakon prvog perioda 2001-2007. nosio je dresove Liverpula, Čelsija i Milana, da bi se vratio 2015.

Međutim, ove sezone je u drugom planu, uglavnom je rezerva kod Dijega Simeonea, pa je na 34 utakmice postigao tek sedam golova.

"Došao sam sa deset godina i ovo je moja kuća. Svi moji snovi su ispunjeni igranjem u Atletiku. Vreme je za rastanak, ovo je moja poslednja sezona. Odluka nije bila laka, ali sam morao da je donesem i da je objavim iz poštovanja prema navijačima i klubu",rekao je Tores.

Tores je za Atletiko postigao 126 golova, za Liverpul 81, Čelsi 45 i jedan za Milan. Na 110 nastupa za reprezentaciju Španije dao je 38 golova, te bio prvak Evrope (dva puta) i sveta.

Zimus se spekulisalo da bi karijeru mogao da nastavi u Kini, mada je možda realnija opcija američka MLS liga.

Atletiko Madrid učvrstio se u subotnjem gradskom derbiju na drugoj poziciji tabele, sa četiri boda više od četvrtoplasiranog Reala, i polako razmišlja i onome što dolazi poslije ove sezone.

Prije svega, trener Dijego Simeone (47) već 8. aprila najavio je da su kod njega stvari jasne.

"Moja budućnost? Ostajem u Atletiku. Ovo je veliki klub i rastemo", rekao je Argentinac, koji vodi "jorgandžije" od 2011. godine.

"Srećan sam zbog nivoa na kojem je ovaj klub u posljednjoj deceniji, kao i zbog načina na koji smo se takmičili sa supersilama kao što su Real i Barselona, dodao je "Čolo".

Upitan za ekipu, Simeone je najavio da radi na tome da Antoan Grizman i Jan Oblak budu sve bolji i bolji, što nagovještava da ih planira u svojoj svlačionici i sljedeće sezone. Sa druge strane, već sada je jasno ko sigurno neće ostati u Atletiku i u takmičarskoj 2018/19.

Fernando Tores napustiće Atletiko Madrid na kraju sezone kada mu istekne ugovor, zvanično je danas saopšteno.

"Odluka nije bila laka, ali mislim da mlađima treba ostaviti prostora u timu", prenijeli su španski mediji riječi 34-godišnjeg Toresa.

On je naveo da želi da nastavi da igra fudbal, ali da mu je potrebna promjena jer nije dobijao mnogo šanse kod trenera Dijega Simeonea. Ove sezone je nastupio na 29 utakmica, od toga 17 prvenstvenih je počeo na klupi i postigao ukupno sedam golova u svim takmičenjima.

Nekadašnji đak Atletika i bivši špic Liverpula i Čelsija nije objavio nikakve detalje u vezi sa svojom budućnošću. Mediji su pisali pred početak ove sezone da bi mogao da ode u Kinu, ali se to nije desilo.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar