Фудбал се враћа у Ирак послије 30 година!

Такмичарски међународни клупски фудбал вратиће се у уторак у Ирак, после скоро 30 година дуге казне коју је изрекла ФИФА за ту земљу.

Фудбал 10.04.2018 | 12:00
Фудбал се враћа у Ирак послије 30 година!
Ал Завра ће у граду Карбала у централном Ираку дочекати екипу Ал Ахеда из Либана у Купу АФЦ, другом по рангу азијског клупског такмичења.

Светска фудбалска федерација је 16. марта делиминчно укинула суспензију па ће се фудбал играти у градовима Карбала, Басра и Ирбил, три која се налазе у најбезбеднијим деловима Ирака.

"То је одлука коју активно подржавамо", навео је председник Азијске фудбалске конфедерације (АФЦ) Шејк Салман бин Ебрахим Ал Калифа у саопштењу.

ФИФА је наметнула забрану 1990. године након ирачке инвазије на Кувајт. Привремено је била укинута 2011. за утакмицу репрезентација против Јордана, али је брзо поново успостављена због нестанка струје.

Ирак је у децембру прогласио победу над Исламском државом после више од три година борби, а фудбалски савез те земље и АФЦ су тада повећали напоре да убеде ФИФА да укине суспензију.

Пријатељска утакмица измедју репрезентација Ирака и Саудијске Арабије успешно је организована 28. фебруара у граду Басра на југу земље, а на том мечу је било 60 хиљада навијача.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар