Човић поклонио слику Вучићу

Хрватски члан у Предсједништву БиХ Драган Човић поклонио је данас предсједнику Србије Александру Вучићу слику "Праља на Неретви", чији је аутор мостарски сликар Владе Пуљића.

Босна и Херцеговина 09.04.2018 | 16:15
Човић поклонио слику Вучићу
Човић је српском предсједнику даровао слику као лични поклон. 



"Драгом пријатељу, Александру Вучићу, Председједнику Републике Србије од Драгана Човића, хрватског члана Предједништва Босне и Херцеговине", наведено је, како преносе београдски медији, у посвети на поледјини слике.

Након састанка, двојица званичника сагласила су се да је сарадња Србије и БиХ на путу напретка и да што прије требају ријешити отворена питања, а нарочито се то односи на коначно разрјешење граница.

Вучић је захвалио, како је рекао, искреном пријатељу Човићу на гостопримству.

- Увијек сам радостан када сам у Мостару. Важно је да покажемо колики значај за нас има Мостар у смислу сарадње, будућности, бољих привредних котаката. Желимо да заједно гледамо у будућност на један другачији начин. Говорили смо о односима наших народа како бисмо превазишли неке проблеме из прошлости. Хвала Драгану што је позвао Србију да буде земља партнер на сајму у Мостару и мислим да је Србија својим ангажманом показала колико јој то значи - каже Вучић.

Додао је да је Мостарски сајам изванредан начин да се БиХ и Србија додатно повежу.

- Бит ће присутно око 60 компанија из Србије. Желимо гледати у будућност - истиче предсједник Србије.

Рекао је да су данас разговарали Човић и он, као представници хрватског и српског народа, о томе да је потребно да се превазиђе прошлост.

Позвао је све у Србији да посјете Херцеговину, гдје има прелијепих мјеста, као и Херцеговце да дођу у Србију.

- Компаније из Србије могу добро радити с компанијама из БиХ. Тако се гради будућност и осигурава мир и сигурност - поручио је, како преносе сарајевски медији, Вучић.  

Човић је истакао да је неопходно и унаприједити саобраћајну и енергетску инфраструктуру и да је сарадња двију држава на добром путу.

Вучић у Мостару сутра отвара 21. Међународни привредни сајам, на којем ће се Србија, као земља - партнер, представити кроз учешће више од 60 најјачих српских компанија, као и пратећим културним програмом.

Поред економије и билатералних и регионалних тема, председника у Мостару очекују и значајни политички разговори, будући да ће сутра разговарати са Бојком Борисовом, председником Бугарске која председава ЕУ, а једна од тема могла би да буде предстојећи Самит ЕУ - Западни Балкан, у Софији.

Иначе, предсједник Вучић је последњи пут боравио у Мостару прије мјесец дана, 6. марта, када је учествовао на трилатералном састанак чланова Предсједништва БиХ и предсједнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић.

Вучић је, тада, позвао привреднике на сајам у Мостару на ком је Србија земља партнер.

У Мостар, поводом Сајма привреде, долазе и предсједник Црне Горе Филип Вујановић, и хрватски премијер Андреј Пленковић.

(БН/Б92/Аваз)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

модрицанин

09.04.2018 14:24

После бајиног умилног, захваљивања Вуцицу, прво питање новинара за Вуцица је ста мислио не конституитивности Срба у федерацији. баја само преврну оцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

09.04.2018 14:56

Хехехе муци вас сто БАЈА одлицно сарадјује са ВУЦИЦЕМ.Сјетимо се оних васих коментара од пре неколико година вуциц це да хапси додика и тако тих глупости.Зато мисеви брзо у рупице своје.

Name

ре

09.04.2018 14:59

Ма хајте молим вас.

Name

Ре

09.04.2018 14:59

Ма јад од улизице.. поклања фол слику, то сироких руку загрљај а овамо цак ни не признаје констутивност срба у кантонима гдје он влада.. да не прицам у прослости све.. лицемјери ми се гаде.. Баке бар отворено казе ста мисли и то је фер а не као "љубав" цвјета..

Name

Ре Славко

09.04.2018 16:23

Баја одлицно сарадјује и са Вуцицем и са Цовицем. Али преко насих ледја. Све њихове талове плаца убоги народ. Не видим разлог за твоју раздраганост.

Name

куку нама са нама

09.04.2018 14:45

Јели се захвалио како се очекивало...ЗА ДОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.04.2018 15:14

Он се тако захваљује свакодневно,Срби то осјете а ови дупелисци не.

Name

ПАЛА КЊИГА

09.04.2018 16:00

На два слова. Од свих пријатеља Вуцицу остасе ова два. Бице му вјерни до првог искусења.

Name

Слика

09.04.2018 15:14

Сликај се са Косовом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОС

09.04.2018 15:21

А Додо Јасеновацку градју,ЗА ДОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рацун без крцмара

09.04.2018 16:02

Посто босњаци цине 51% становниства БХ јако, јако је теско и Цовицу и Вуцицу говорити о БХ као цјелини када на данасњем сусрету нема ни једног босњака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

09.04.2018 16:25

То су сусрети да гуза само види пута,то су празне прице које глупи градјани плацају.И да је неко од Босњака био тамо исто би било,трла баба лаа.

Name

Кики

11.04.2018 07:58

Овај њему исприцо муку са изборним законом аовај њему муку са границом...и етооо..сад смо се исприцали и свако својој куци.

Name

СР-БО

09.04.2018 16:38

Када се комсије Србин и Босњак свадјају будите сигурни да је Хрват негдје у близини.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Франкфурт

09.04.2018 21:29

Овај Вуциц постао као нека осредња пјеваљка. Цовјек се не смирује код куце. А у ствари мисли да је Богом дат да све види све цује све он рјесава. Мислим да се ради о болесном цовјеку. Једног дана имат цете муку да га скинете са власти као и Милосевиц.

ОДГОВОРИТЕ