САД све чини да не оде из Сирије

Стручњаци сматрају да САД неће напустити Сирију и да планирају још дуго тамо да остану, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

Свијет 09.04.2018 | 14:48
САД све чини да не оде из Сирије
"САД предузимају кораке да не оду (из Сирије) као што је рекао амерички председник (Доналд) Трамп, већ намеравају да остану тамо још дуго - стручњаци то сматрају", рекао је Лавров, пренела је агенција Тас.

Лавров је позвао на детаљну истрагу ракетног напада на сиријску војну базу Т-4.

"Постоје многи извештаји о томе ко је летео, а ко није летео", истакао је руски шеф дипломатије.

Како је рекао, Вашингтон негира да су те ваздушне ударе извели чланови међународних коалиционих снага. То још једном показује да је постало исувише опасно у Сирији, додао је он.

"Појавили су се играчи које нико није позвао тамо и који су се сами позвали", истакао је Лавров.

У јутрошњем нападу на ваздухопловну базу сиријског Ратног ваздухопловства, Т4, у сиријској провинцији Хомс погинуло је 14 особа, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону, која је навела да су већина погинулих у нападу били Иранци или припадници група које подржава Иран.

Руско министарство одбране тврди да иза напада стоји Израел.

Погрешно је и опасно правити било какве закључке о сиријском хемијском нападу без потврђених информација јер још није спроведена истрага, саопштио је Кремљ.

Руски званичници су претходно изјавили да сиријски побуњеници смишљају "провокације" у вези коришћењем хемијског оружја, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков, пренео је Ројтерс.

Најмање 60 особа је погинуло и више од 1.000 је повређено у наводним хемијским нападима у источној Гути током викенда, саопштила је Сиријска лекарска група, а наводи британска новинска агенција. 

(Тањуг) 

Коментари / 0

Оставите коментар