Борци из ФБиХ блокирају путеве

Група демобилисаних бораца из ФБИХ поново се окупила испред зграде Парламента ФБиХ, јавља телевизија "Н1", а у Тузли су накратко блокирали петљу Шићки Брод.

Босна и Херцеговина 09.04.2018 | 13:56
Борци из ФБиХ блокирају путеве
Око зграде Парламента примјетне су појачане снаге безбједности.

Због протеста демобилисаних бораца блокиране су дионице магистралних путева М-17 Зеница - Жепче (у мјесту Голубиња) и М-16.2 Горњи Вакуф/Ускопље - Прозор (у мјесту Карамустафићи).

Такође је, из истог разлога, обустављен саобраћај на Граничном прелазу Бијача, саопштено је из БИХАМК-а.

Петља Шићки Брод у Тузли је такође била блокирана на 15 минута.

Подсјећамо, незадовољни демобилисани борци Армије РБиХ и ХВО-а тачно у 12 сати почели су се окупљати у неколико бх. градова.

Мање групе бивших бораца окупиле су се у Сарајеву те на цестама у Голубињи (ЗДК), петљи Шићки Брод (ТК), Бихаћу, Горажду, Жепчу и на ГП Бијача.

Демобилисани борци у ФБиХ најавили су раније да ће у 5 до 12 поново изаћи на протесте, на неколико путних праваца.

Поменута телевизија јавља да су појачане мјере безбједности на Вогошћанској петљи, али и на путу М17, на улазу и излазу из Зенице. Подсјетимо, крајем фебруара и почетком марта борци су блокирали саобраћај на овим дионицама, али и неколико других.

Мехмед Терзић, бивши борац, окупљеним новинарима рекао је да су били принуђени на блокаду петље Шићки Брод јер Федерално министарство није испунило услове од прошлих протеста, а то је објављивање регистра бораца, укидање борачких удружења и борачки додатак, преноси портал "Фактор.ба".

Портал додаје да је петља убрзо одблокирана, и преноси ријечи бораца да је "ово било само упозорење".

Многи окупљени борци су негодовали због тога што је Терзић уопште разговарао с новинарима. Демонстранти на Шићком Броду и данас одбијају било какав разговор с новинарима.

Раније је директор ФУП-а Драган лукач изјавио да скуп није најављен званично.

(Н1) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рег

09.04.2018 12:39

ВРС, ста цекате?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандокан

09.04.2018 15:28

Требамо сад сви... Пара има. Акцизе Па кредит за исту прицу. Пораст прихода ОДВ-а. Па лази о иградњи ауто путева... Док нису растјерали новце... Пред изборе.. Сви осим будзетских корисника требамо све блокирати. Румуни им ово неби опростили..