Са Вучићем отворено о свему

Драган Човић, хрватски члан Предсједништва Босне и Херцеговине и домаћин политичког и економског скупа у Мостару рекао је за РТС да ће разговарати са предсједником Србије Александром Вучићем о свим темама које су остале недовршене и о томе како појачати привредну сарадњу.

Босна и Херцеговина 09.04.2018 | 13:34
Са Вучићем отворено о свему
Предсједник Србије Александар Вучић и 60 српских компанија учествоваће сутра на Међународном сајму привреде у Мостару. Данас су планирани сусрети са домаћином Драганом Човићем.

У интервјуу за РТС, Драган Човић рекао је да очекује много од сајма у Мостару и да је радостан да је на 21. сајму земља партнер Србија.

"Једна велика захвалност предсједнику Вучићу који је прошле године када смо били заједно овдје, прихватио да Србија буде земља партнер. То за нас значи много, ово је једна од најснажнијих у организацијском и сваком другом смислу, од броја излагача и броја земаља које учествују, сајамска манифестација оштег типа", рекао је Човић.

Уз велики број излагача из Србије и БиХ, не само у економском смислу, везе које нам требају могу се најдиректније градити кроз односе и наступ Србије као земље партнера, истакао је Човић.

"Очекивања су висока а све што је до сада урађено показује да ће бити испуњено до краја", каже Човић.

Двојица чланова Предсједништва БиХ Младен Иванић и Бакир Изетбеговић неће бити на сајму у Мостару. Каже да су позвани на отварање сајма у уторак ујутру, али је Младен Иванић ван земље. Човић истиче да није инсистирао да други колега дође, да не би имали асиметрију у организацији.

"Чини ми се да ће сутра бити довољан број гостију из БиХ и свих сусједа, што је пракса сајма, предсједник Црне Горе Филип Вујановић, предсједник Владе Хрватске (Андреј Пленковић) и земља партнер. Специјални гост је предсједник Владе Бугарске (Бојко Борисов) као земље која предсједава ЕУ", рекао је Човић.

Говорећи о сусрету са предсједником Србије, Човић каже да од када је упознао Вучића сарадња је изврсна и док је био у другим улогама, као и данас када је предсједник државе.

Разговараће се о свим темама које су остале недовршене упркос покушајима задњих годину дана да се убрза динамика рјешавања свих отворених питања између БиХ и Србије и како појачати привредну сарадњу. Тржишна размјена се може евидентно дигнути у оба смјера, сматра Човић.

"Вјерујем да је и на политичком плану нужност континуитет наших разговора, разговори наших чланова Предсједништва са предсједником Србије, тако и на нивоу предсједника влада, појединих ресорних министарстава, питање граница Србије и БиХ постаје стартешко питање БиХ и треба га окончати јер би увелико помогло и БиХ а и Србији", истакао је Човић.

(РТС)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Кал

09.04.2018 11:40

Приватни сајам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛД

09.04.2018 11:49

А остале теме те вам се зеље неце никад заникад испунити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дф

09.04.2018 13:15

Лако вам прицати о свему отворено кад је то све исти циљ тј да би наудили неком трецем.

Name

ЛД

09.04.2018 12:18

Цовицу несто си ми из дана у дан све висе забринут мора да ти неиде по плану сто си замислио или је несто друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛД

09.04.2018 12:57

Клима му се столица.

Name

А

09.04.2018 12:27

Јесте ли прицали о парама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

09.04.2018 15:27

Кад помјерате Неретву мало улијево да просиримо двористе Стоко безобразна.

Name

Истина

09.04.2018 16:40

Цовиц стета сто ниси Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аха

09.04.2018 18:07

Смрад један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Која

10.04.2018 05:29

Одвратна криминална фаца, лоповлук му је у оцима,исијава,а не зна се ни прекрстити,а стоји иза католицанства и рватства.Давл зна Стари како си издо тековине...не би се кофрцио сједа длако.