Прољеће у Кападокији

Кападокија, у општини Гореме у Турској, једна је од најпознатијих туристичких дестинација у Турској, где се спајају лепоте природе и историје, формирајући један од најљепших крајолика на свету.

Путовања 09.04.2018 | 11:21
Прољеће у Кападокији
Крај је попримио најљепше боје пролећа у којима ужива велики број туриста из свих делова света. Посебан доживљај за њих је то што овај крај, који је на листи светске баштине УНЕСЦО-а, могу посматрати из балона, који су главна атракција овог турског места.

Балони лете изнад Невсехира још од 1988. године. Временски услови на том подручју дозвољавају да се око 300 дана годишње може летети балоном.

У граду Гореме живи 2.100 људи. Дешава се да ујутро на небу лети и до 100 балона. У сваком балону може летети до 20 особа.

Годишње Кападокију посети око 2,5 милиона туриста. Док су геолошка кретања формирала беле вилинске димњаке, људи су током историје оставили трагове властитих цивилизација, градећи у стенама куће и претварајући их у ремек дела људске цивилизације.



Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Туга

09.04.2018 13:35

Све би то било дивно посјетити и уљепсати себи живот и оплеменити га, али како.... када ови нељуди владају нама деценијама...упропасцују генерације.

ОДГОВОРИТЕ