Хаос и шок бомбе због аеродрома

Припадници француске полиције употријебили су сузавац и шок бомбе, док су их активисти за очување природе и анархисти гађали камењем током евакуације са мјеста на којем је у Нотр Дам де Ланду у западној Француској планирана изградња новог аеродрома, пренијели су француски медији.

Свијет 09.04.2018 | 10:37
Хаос и шок бомбе због аеродрома
У сукобима активиста и полиције један полицајац је задобио повреду ока, а један демонстрант је ухапшен, изјавио је извор из полиције, који је сукобе описао као спорадичне и релативно мањих размјера.

Око 2.500 полицајаца учествује у евакуацији која је почела рано јутрос, а полиција је већ блокирала путеве у подручју, док су демонстранти запалили барикаде.

Министри су саопштили да је демонстрантима наређено да напусте локацију, након што су успјели у намјери да зауставе радове на изградњи аеродрома.

Из Министарства унутрашњих послова Француске је саопштено да желе да "стану на крај зони безакоња".



"Противзаконито изграђени објекти морају бити срушени како би се ствари у Нотр Дам де Ланду вратиле у нормално стање", изјавио је француски министар унутрашњих послова Жерар Коломб.

Из француског Министарства унутрашњих послова раније је саопштено да је евакуација на мјесту планираном за иградњу новог аеродрома, која је изазвала сукобе у бившој Влади Француске, почела рано јутрос.

Предсједник Француске Емануел Макрон одбацио је у јануару планове за изградњу аеродрома у вриједности од 712 милиона долара у општини Нотр Дам де Ланд у западној Француској, што је била осјетљива одлука коју су претходне власти деценијама избјегавале.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар