Haos i šok bombe zbog aerodroma

Pripadnici francuske policije upotrijebili su suzavac i šok bombe, dok su ih aktivisti za očuvanje prirode i anarhisti gađali kamenjem tokom evakuacije sa mjesta na kojem je u Notr Dam de Landu u zapadnoj Francuskoj planirana izgradnja novog aerodroma, prenijeli su francuski mediji.

Svijet 09.04.2018 | 10:37
Haos i šok bombe zbog aerodroma
U sukobima aktivista i policije jedan policajac je zadobio povredu oka, a jedan demonstrant je uhapšen, izjavio je izvor iz policije, koji je sukobe opisao kao sporadične i relativno manjih razmjera.

Oko 2.500 policajaca učestvuje u evakuaciji koja je počela rano jutros, a policija je već blokirala puteve u području, dok su demonstranti zapalili barikade.

Ministri su saopštili da je demonstrantima naređeno da napuste lokaciju, nakon što su uspjeli u namjeri da zaustave radove na izgradnji aerodroma.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske je saopšteno da žele da "stanu na kraj zoni bezakonja"."Protivzakonito izgrađeni objekti moraju biti srušeni kako bi se stvari u Notr Dam de Landu vratile u normalno stanje", izjavio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb.

Iz francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova ranije je saopšteno da je evakuacija na mjestu planiranom za igradnju novog aerodroma, koja je izazvala sukobe u bivšoj Vladi Francuske, počela rano jutros.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron odbacio je u januaru planove za izgradnju aerodroma u vrijednosti od 712 miliona dolara u opštini Notr Dam de Land u zapadnoj Francuskoj, što je bila osjetljiva odluka koju su prethodne vlasti decenijama izbjegavale.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar