Ракетни напади на базу у Сирији

Ваздухопловна база сиријског Ратног ваздухопловства Т4, у сиријској провинцији Хомс, погођена је ракетама у рањим јутарњим часовима, јавља сиријска национална новинска агенција САНА.

Свијет 09.04.2018 | 09:22
Ракетни напади на базу у Сирији
Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону наводи да у нападу има 14 погинулих.

Према речима директора тог посматрачког тела Рамија Абдурахмана, већина погинулих у нападу на ваздухопловну базу били су Иранци или припадници група које подржава Иран, преноси АП.

Како наводи агенција, у питању је "врло вероватно америчка агресија", међутим, амерички званичници су саопштили да САД нису извршиле никакве ваздушне ударе на Сирију.

Напад на базу у провинцији Хомс изведен је након наводног напада хемијским оружјем у суботу на град Думу у источној Гути, који контролишу побњеници наводи АП.

У том нападу погинуло је најмање 40 особа.

(Тањуг) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

"Јасно"

09.04.2018 07:34

Сада је Асад извео напад хемијским орузјем на своје цивиле па се Трамп као забринуо за тамо неције цивиле! Америцким злотворима никада краја цинизму!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ревис

09.04.2018 11:36

Гдје ти зивис Еро с оног свјета. Асад вец 7 година убија свој народ.

Name

Коментар

09.04.2018 08:07

Већ виђен и проваљен сценарио.... Васе Мискина, Маркале, Алеп, Источна Гута... увијек када се терористима треба задати коначан ударац појављује се нека граната која убије 200 људи, нервни отров, а онда иду ЦНН и остали "независни" медији праћени НАТО трупама. Ово већ и врапци на грани знају...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ревис

09.04.2018 08:56

Незнам дали си гледо фотографије дјеце која су убијена хемијским орузјем, ако јеси а овако коментарисес онда немас ни срце ни дусу и зло је у теби укорјењено. Сузе су ми навирале док сам слике гледо.

Name

Коментар

09.04.2018 09:21

Не спорим да је коришћен бојни отров и да су настрадали невини цивили, него спорим која га је страна користила. Сценарио је већ виђен у Босни и широм земаљске кугле у којем се жртвују своји људи да би се изазвала војна интервенција НАТО-а. Муслимани у БиХ у сарадњи са ЦНН-ом су уцествовали у конструкцији сличних догађаја у Тузли, Маркалама и Васе Мискина.

Name

Која

09.04.2018 09:34

Да деца јесу стварно страдала али поставља се питање ко то баци отрове на то је и мислио у свом коментару логика ствари рат се заврсава и сто асаду треба да баци отрове драга господо отрове бацају на свој народ они који губе рат како би изазвали заљење и јацу интервенцију запада и управу је кад казе вец видено на простору балкана интересантно отров у енглеској отров у сирији а те колико га је имао садам хусеин зао ми је дјеце али њих убијају они који казу да их бране будите сигурни треци св. рат је поцео гледајте како да сацувамо зивоте насе дјеце и своје да негинемо у интересу богатих белосветских пљацкароса и немој те мислити да це те стављајуци се на страну треутно јацег искоријенити други народ погледајте кроз историју сва су царства пала а и најманиј и најнејаци народи су презивели.

Name

За Ревис

09.04.2018 16:01

Пропаганда и слузи да код такви као ти изазове такав осјецај и код вецине изазива такав осјецај,наравно сви смо рањиви на дјецу,дали је све то истина и ко је стварно побио ту дјецу вјеруј никога од протагониста није ни брига,битан је крајњи циљ који не бира средства.

Name

Ре ревиис

09.04.2018 18:37

Гледали смо ал гледали смо и рацак и маркале па СЕ поставља питање КО поби те људе и дјецу јер цињенице говоре да СЕ ради о подвалама