Raketni napadi na bazu u Siriji

Vazduhoplovna baza sirijskog Ratnog vazduhoplovstva T4, u sirijskoj provinciji Homs, pogođena je raketama u ranjim jutarnjim časovima, javlja sirijska nacionalna novinska agencija SANA.

Svijet 09.04.2018 | 09:22
Raketni napadi na bazu u Siriji
Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu navodi da u napadu ima 14 poginulih.

Prema rečima direktora tog posmatračkog tela Ramija Abdurahmana, većina poginulih u napadu na vazduhoplovnu bazu bili su Iranci ili pripadnici grupa koje podržava Iran, prenosi AP.

Kako navodi agencija, u pitanju je "vrlo verovatno američka agresija", međutim, američki zvaničnici su saopštili da SAD nisu izvršile nikakve vazdušne udare na Siriju.

Napad na bazu u provinciji Homs izveden je nakon navodnog napada hemijskim oružjem u subotu na grad Dumu u istočnoj Guti, koji kontrolišu pobnjenici navodi AP.

U tom napadu poginulo je najmanje 40 osoba.

(Tanjug) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

"Jasno"

09.04.2018 07:34

Sada je Asad izveo napad hemijskim oruzjem na svoje civile pa se Tramp kao zabrinuo za tamo necije civile! Americkim zlotvorima nikada kraja cinizmu!

ODGOVORITE
Name

Revis

09.04.2018 11:36

Gdje ti zivis Ero s onog svjeta. Asad vec 7 godina ubija svoj narod.

Name

Komentar

09.04.2018 08:07

Već viđen i provaljen scenario.... Vase Miskina, Markale, Alep, Istočna Guta... uvijek kada se teroristima treba zadati konačan udarac pojavljuje se neka granata koja ubije 200 ljudi, nervni otrov, a onda idu CNN i ostali "nezavisni" mediji praćeni NATO trupama. Ovo već i vrapci na grani znaju...

ODGOVORITE
Name

Revis

09.04.2018 08:56

Neznam dali si gledo fotografije djece koja su ubijena hemijskim oruzjem, ako jesi a ovako komentarises onda nemas ni srce ni dusu i zlo je u tebi ukorjenjeno. Suze su mi navirale dok sam slike gledo.

Name

Komentar

09.04.2018 09:21

Ne sporim da je korišćen bojni otrov i da su nastradali nevini civili, nego sporim koja ga je strana koristila. Scenario je već viđen u Bosni i širom zemaljske kugle u kojem se žrtvuju svoji ljudi da bi se izazvala vojna intervencija NATO-a. Muslimani u BiH u saradnji sa CNN-om su ucestvovali u konstrukciji sličnih događaja u Tuzli, Markalama i Vase Miskina.

Name

Koja

09.04.2018 09:34

Da deca jesu stvarno stradala ali postavlja se pitanje ko to baci otrove na to je i mislio u svom komentaru logika stvari rat se zavrsava i sto asadu treba da baci otrove draga gospodo otrove bacaju na svoj narod oni koji gube rat kako bi izazvali zaljenje i jacu intervenciju zapada i upravu je kad kaze vec videno na prostoru balkana interesantno otrov u engleskoj otrov u siriji a te koliko ga je imao sadam husein zao mi je djece ali njih ubijaju oni koji kazu da ih brane budite sigurni treci sv. rat je poceo gledajte kako da sacuvamo zivote nase djece i svoje da neginemo u interesu bogatih belosvetskih pljackarosa i nemoj te misliti da ce te stavljajuci se na stranu treutno jaceg iskorijeniti drugi narod pogledajte kroz istoriju sva su carstva pala a i najmanij i najnejaci narodi su preziveli.

Name

Za Revis

09.04.2018 16:01

Propaganda i sluzi da kod takvi kao ti izazove takav osjecaj i kod vecine izaziva takav osjecaj,naravno svi smo ranjivi na djecu,dali je sve to istina i ko je stvarno pobio tu djecu vjeruj nikoga od protagonista nije ni briga,bitan je krajnji cilj koji ne bira sredstva.

Name

Re reviis

09.04.2018 18:37

Gledali smo al gledali smo i racak i markale pa SE postavlja pitanje KO pobi te ljude i djecu jer cinjenice govore da SE radi o podvalama