Састанак због напада у Сирији

Француски министар спољних послова Жан Ив-Ле Дријан изјавио је да су наводи о нападу хемијским оружјем у Сирији “изузетно забрињавајући“.

Свијет 08.04.2018 | 19:51
Састанак због напада у Сирији
Осим тога, он је позвао Савет безбедности УН да се што пре састане како би размотрио ситуацију.

"Француска снажно осуђује нападе и бомбардовање снага сиријске владе у протеклих 24 часа у граду Дума у источној Гути", рекао је Ле Дријан оценивши да напади представљају "грубо кршење међународног хуманитарног права".

Он је додао да ће Француска сарађивати с савезницима како би потврдила наводе о коришћењу хемијског оружја у Сирији, пренео је Ројтерс.

Европска унија претходно је саопштила да докази указују да су снаге сиријског председника Башара ал-Асада користиле хемијско оружје у нападу на Думу, град под контролом побуњеника, и позвала међународну заједницу да хитно одговори на напад.

ЕУ је позвала Савет безбедности УН да поново успостави контролу како би се утврдили починиоци хемијских напада, а Русију и Иран да искористе свој утицај код Асада како би спречили даље нападе.

Сиријска влада је демантовала да су њихове снаге извеле било какав хемијски напад у Думи.

Извор: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

тб

08.04.2018 18:27

Амери измишљају,изазивају трећи сведски рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

08.04.2018 20:02

Стварно зеле неки обрацун са Русима. Цирав низ и глупе оптузбе потврђују стари њихов стил. Коме јос ово њихово играње није јасно јос из Бисанског граданског рата.

Name

модрицанин

08.04.2018 18:30

ЦИА и МИ6 се заиграли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мата Пицкерина

08.04.2018 20:15

Зар нису Руси употребили хемијско орузје у Британији,то је агресија,реагујте,хе хе хе..

ОДГОВОРИТЕ