Sastanak zbog napada u Siriji

Francuski ministar spoljnih poslova Žan Iv-Le Drijan izjavio je da su navodi o napadu hemijskim oružjem u Siriji “izuzetno zabrinjavajući“.

Svijet 08.04.2018 | 19:51
Sastanak zbog napada u Siriji
Osim toga, on je pozvao Savet bezbednosti UN da se što pre sastane kako bi razmotrio situaciju.

"Francuska snažno osuđuje napade i bombardovanje snaga sirijske vlade u proteklih 24 časa u gradu Duma u istočnoj Guti", rekao je Le Drijan ocenivši da napadi predstavljaju "grubo kršenje međunarodnog humanitarnog prava".

On je dodao da će Francuska sarađivati s saveznicima kako bi potvrdila navode o korišćenju hemijskog oružja u Siriji, preneo je Rojters.

Evropska unija prethodno je saopštila da dokazi ukazuju da su snage sirijskog predsednika Bašara al-Asada koristile hemijsko oružje u napadu na Dumu, grad pod kontrolom pobunjenika, i pozvala međunarodnu zajednicu da hitno odgovori na napad.

EU je pozvala Savet bezbednosti UN da ponovo uspostavi kontrolu kako bi se utvrdili počinioci hemijskih napada, a Rusiju i Iran da iskoriste svoj uticaj kod Asada kako bi sprečili dalje napade.

Sirijska vlada je demantovala da su njihove snage izvele bilo kakav hemijski napad u Dumi.

Izvor: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

tb

08.04.2018 18:27

Ameri izmišljaju,izazivaju treći svedski rat.

ODGOVORITE
Name

xx

08.04.2018 20:02

Stvarno zele neki obracun sa Rusima. Cirav niz i glupe optuzbe potvrđuju stari njihov stil. Kome jos ovo njihovo igranje nije jasno jos iz Bisanskog gradanskog rata.

Name

modricanin

08.04.2018 18:30

CIA i MI6 se zaigrali.

ODGOVORITE
Name

Mata Pickerina

08.04.2018 20:15

Zar nisu Rusi upotrebili hemijsko oruzje u Britaniji,to je agresija,reagujte,he he he..

ODGOVORITE