Коларов смирује тензије у Риму!

Не треба нам драма, већ потврда квалитета за Лигу шампиона! „Глава увек води главну реч, након резултата као што је био овај, увек се трудите да пронађете начин да се вратите“, каже српски репрезентативац.

Фудбал 09.04.2018 | 18:55
Коларов смирује тензије у Риму!
Капитен репрезентације Србије и један од најзначајних играча Роме у овој сезони, Александар Коларов, сматра да везани порази од Барселоне и Фјорентине не треба да буду схваћени драматично, већ да екипа мора да се фокусира на реванш са Каталонцима, а онда да у градском дербију са Лацијем покаже да поседује квалитет за ново учешће у Лиги шампиона.

Вучица је синоћ разочарала против Виоле, иако је имала огроман број пропуштених прилика.

„Не знам да ли смо били превише мекани, два пута су нам шутнули на гол, не сећам се других прилика. Мислим да не морамо да будемо превише драматични. То није резултат који смо желели, али и да смо победили то не би одлучило трку за Лигу шампиона. Морамо да се надамо, прво у уторак против Барселоне, а затим у дербију, где морамо да покажемо да поседујемо квалитет за ново учешће у Лиги шампиона“, рекао је Коларов.

Српски репрезентативац је уз Едина Џека ове сезоне одиграо највише утакмица у дресу Роме, али је против Фјорентине ушао тек у другом полувремемну. Римски медији сматрају да је можд баш велики број измена за овај меч коштало Вучицу важних бодова.

„Не, сви морамо да будемо спремни. Нико не може да игра сваку утакмицу, то са људске стране није могуће. Те поене нисмо освојили, али за два дана имамо другу утакмицу и морамо да будемо ментално јаки. Морамо последње резултате да оставимо по страни и фокусирамо се на утакмицу у уторак“.

Рома је у Серији А ове сезоне забележила седам пораза, а чак шест је доживела на свом терену. Јасно је да у Риму постоји посебно оптерећење на домаћина.

„Глава увек води главну реч, након резултата као што је био овај, увек се трудите да пронађете начин да се вратите. Искуснији играчи морају да повуку остатак екипе и донесу победу у наредној утакмици“, закључио је Коларов.

Реванш четвртфинала Лиге шампиона између Роме и Барселоне заказан је за уторак од 20.45, док је римски дерби у недељу у исто време.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар