Kolarov smiruje tenzije u Rimu!

Ne treba nam drama, već potvrda kvaliteta za Ligu šampiona! „Glava uvek vodi glavnu reč, nakon rezultata kao što je bio ovaj, uvek se trudite da pronađete način da se vratite“, kaže srpski reprezentativac.

Fudbal 09.04.2018 | 18:55
Kolarov smiruje tenzije u Rimu!
Kapiten reprezentacije Srbije i jedan od najznačajnih igrača Rome u ovoj sezoni, Aleksandar Kolarov, smatra da vezani porazi od Barselone i Fjorentine ne treba da budu shvaćeni dramatično, već da ekipa mora da se fokusira na revanš sa Kataloncima, a onda da u gradskom derbiju sa Lacijem pokaže da poseduje kvalitet za novo učešće u Ligi šampiona.

Vučica je sinoć razočarala protiv Viole, iako je imala ogroman broj propuštenih prilika.

„Ne znam da li smo bili previše mekani, dva puta su nam šutnuli na gol, ne sećam se drugih prilika. Mislim da ne moramo da budemo previše dramatični. To nije rezultat koji smo želeli, ali i da smo pobedili to ne bi odlučilo trku za Ligu šampiona. Moramo da se nadamo, prvo u utorak protiv Barselone, a zatim u derbiju, gde moramo da pokažemo da posedujemo kvalitet za novo učešće u Ligi šampiona“, rekao je Kolarov.

Srpski reprezentativac je uz Edina Džeka ove sezone odigrao najviše utakmica u dresu Rome, ali je protiv Fjorentine ušao tek u drugom poluvrememnu. Rimski mediji smatraju da je možd baš veliki broj izmena za ovaj meč koštalo Vučicu važnih bodova.

„Ne, svi moramo da budemo spremni. Niko ne može da igra svaku utakmicu, to sa ljudske strane nije moguće. Te poene nismo osvojili, ali za dva dana imamo drugu utakmicu i moramo da budemo mentalno jaki. Moramo poslednje rezultate da ostavimo po strani i fokusiramo se na utakmicu u utorak“.

Roma je u Seriji A ove sezone zabeležila sedam poraza, a čak šest je doživela na svom terenu. Jasno je da u Rimu postoji posebno opterećenje na domaćina.

„Glava uvek vodi glavnu reč, nakon rezultata kao što je bio ovaj, uvek se trudite da pronađete način da se vratite. Iskusniji igrači moraju da povuku ostatak ekipe i donesu pobedu u narednoj utakmici“, zaključio je Kolarov.

Revanš četvrtfinala Lige šampiona između Rome i Barselone zakazan je za utorak od 20.45, dok je rimski derbi u nedelju u isto vreme.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar