Џикић: Побјеђивали смо и Звезду и друге фаворите!

Тренер Будућности не сматра да би предност домаћег терена морала да буде одлучујућа у финалној серији.

Кошарка 08.04.2018 | 13:15
Џикић: Побјеђивали смо и Звезду и друге фаворите!
Будућност је спремна за своје историјско, прво учешће у финалу АБА лиге против Црвене звезде мтс.

Подгорички клуб искористио је дане од "мајсторице" против Цедевите да се што боље припреми за почетак напорне финалне серије, у коју ће стати читава сезона, па и цела календарска година оба клуба.

Уочи прве утакмице, заказане за понедељак у 19 часова, тренер црвено-белих Душан Алимпијевић рекао је да је његов тим у овом тренутку амо где је и желео да буде на почетку сезоне.

Шеф струке Подгоричана Александар Џикић почео је најавну конференцију честитавши двојици својих играча индивидуална признања.

"Пре свега, желим да честитам Немањи Гордићу на избору за члана идеалне петорке АБА лиге. То је велика ствар, за њега лично и за клуб. То је потврда да је све што је уложио у раду ове сезоне препознато. Честитаћу Николи Ивановићу на избору за другу петорку Еврокупа, то је такође одраз доброг индивидуалног рада и остварења. Немања је зрео играч, Николу исто тако гледам, с обзиром колико има година. Све то је потврда, поред наших резултата као тима, да смо ове сезоне нешто добро радили", рекао је Џикић.

У коментару ривала кога је његов тим два пута победио ове сезоне, тренер Подгоричана рекао је да предност домаћег терена и не мора бити одлучујући фактор у предстојећој серији.

"Што се тиче Звезде, момци знају и то није никаква филозофија, Звезда је евролигаш и вишеструки првак АБА лиге. Сваке сезоне има обавезу да направи тим да направи конкурентан тим за победе у Евролиги. Изборили су и прво место и предност домаћег терена у финалу. У серији на три добијене утакмице јесте важна предност домаћег терена, али смо и њих и неке друге фаворите побеђивали у гостима. Не видим то као нешто што је одлучујуће. С друге стране, због услова такмичења финале је 'спаковано' у седам дана, што је с једне стране занимљиво, с друге специфично јер се путник у Евролигу одлучује у седам дана. Генерално, у планирању тренинга последњих мјесец дана прилагодили смо начин рада том ритму и мислим да ћемо енергетски бити спремни за Звезду".

Џикић је додао и...

"Звезда је квалитетна, попуњена квалитетом на свим позицијама и није случајно била прва. Надам се да ћемо изаћи, прво у Београду а после у Подгорици, на мечеве тако да покушамо да играмо најбоље што можемо. Оно што желимо да имамо под контролом, покушаћемо урадити. Можемо да будемо мирни, урадили смо све што смо требали да урадимо и ово је као награда. Далеко од тога да нас не занима да освојимо АБА лигу. Али притисак не постоји. Ако буде све у реду са саставом, видећемо како ће то да прође".

Када је у питању здравствена ситуација, Подгоричани улазе у финале са 13 расположивих играча.

"Задовољан сам чињеницом да се Филип Баровић вратио на паркет, али то није формом Баровић који је носилац игре. Он се 'поједе' што не може више да да, ја му кажем да је то довољно и да није реално... Битан је за нас на тренингу и на терену. Озбиљан је човек, мотивисан и шири позитивну енергију на остале играче. С те стране је важан. Желимо да будемо здрави и да пробамо да одиграмо оно што најбоље можемо тренутно. Боља је ситуација и са Сеадом Шеховићем и Алексом Илићем што се повреда тиче, тренирају нормално... Да ли ће играти или не, зависи од много тога, 13 играча је на располагању".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар