Džikić: Pobjeđivali smo i Zvezdu i druge favorite!

Trener Budućnosti ne smatra da bi prednost domaćeg terena morala da bude odlučujuća u finalnoj seriji.

Košarka 08.04.2018 | 13:15
Džikić: Pobjeđivali smo i Zvezdu i druge favorite!
Budućnost je spremna za svoje istorijsko, prvo učešće u finalu ABA lige protiv Crvene zvezde mts.

Podgorički klub iskoristio je dane od "majstorice" protiv Cedevite da se što bolje pripremi za početak naporne finalne serije, u koju će stati čitava sezona, pa i cela kalendarska godina oba kluba.

Uoči prve utakmice, zakazane za ponedeljak u 19 časova, trener crveno-belih Dušan Alimpijević rekao je da je njegov tim u ovom trenutku amo gde je i želeo da bude na početku sezone.

Šef struke Podgoričana Aleksandar Džikić počeo je najavnu konferenciju čestitavši dvojici svojih igrača individualna priznanja.

"Pre svega, želim da čestitam Nemanji Gordiću na izboru za člana idealne petorke ABA lige. To je velika stvar, za njega lično i za klub. To je potvrda da je sve što je uložio u radu ove sezone prepoznato. Čestitaću Nikoli Ivanoviću na izboru za drugu petorku Evrokupa, to je takođe odraz dobrog individualnog rada i ostvarenja. Nemanja je zreo igrač, Nikolu isto tako gledam, s obzirom koliko ima godina. Sve to je potvrda, pored naših rezultata kao tima, da smo ove sezone nešto dobro radili", rekao je Džikić.

U komentaru rivala koga je njegov tim dva puta pobedio ove sezone, trener Podgoričana rekao je da prednost domaćeg terena i ne mora biti odlučujući faktor u predstojećoj seriji.

"Što se tiče Zvezde, momci znaju i to nije nikakva filozofija, Zvezda je evroligaš i višestruki prvak ABA lige. Svake sezone ima obavezu da napravi tim da napravi konkurentan tim za pobede u Evroligi. Izborili su i prvo mesto i prednost domaćeg terena u finalu. U seriji na tri dobijene utakmice jeste važna prednost domaćeg terena, ali smo i njih i neke druge favorite pobeđivali u gostima. Ne vidim to kao nešto što je odlučujuće. S druge strane, zbog uslova takmičenja finale je 'spakovano' u sedam dana, što je s jedne strane zanimljivo, s druge specifično jer se putnik u Evroligu odlučuje u sedam dana. Generalno, u planiranju treninga poslednjih mjesec dana prilagodili smo način rada tom ritmu i mislim da ćemo energetski biti spremni za Zvezdu".

Džikić je dodao i...

"Zvezda je kvalitetna, popunjena kvalitetom na svim pozicijama i nije slučajno bila prva. Nadam se da ćemo izaći, prvo u Beogradu a posle u Podgorici, na mečeve tako da pokušamo da igramo najbolje što možemo. Ono što želimo da imamo pod kontrolom, pokušaćemo uraditi. Možemo da budemo mirni, uradili smo sve što smo trebali da uradimo i ovo je kao nagrada. Daleko od toga da nas ne zanima da osvojimo ABA ligu. Ali pritisak ne postoji. Ako bude sve u redu sa sastavom, videćemo kako će to da prođe".

Kada je u pitanju zdravstvena situacija, Podgoričani ulaze u finale sa 13 raspoloživih igrača.

"Zadovoljan sam činjenicom da se Filip Barović vratio na parket, ali to nije formom Barović koji je nosilac igre. On se 'pojede' što ne može više da da, ja mu kažem da je to dovoljno i da nije realno... Bitan je za nas na treningu i na terenu. Ozbiljan je čovek, motivisan i širi pozitivnu energiju na ostale igrače. S te strane je važan. Želimo da budemo zdravi i da probamo da odigramo ono što najbolje možemo trenutno. Bolja je situacija i sa Seadom Šehovićem i Aleksom Ilićem što se povreda tiče, treniraju normalno... Da li će igrati ili ne, zavisi od mnogo toga, 13 igrača je na raspolaganju".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar