Васкрсење је суштина вјере

Поводом Васкрса, епископ зворничко-тузлански господин Фотије служио је свету архијерејску литургију у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Бијељини.

Република Српска 08.04.2018 | 09:32
Васкрсење је суштина вјере
“Сваког дана треба да живимо васкрсењем, по законима вјере наше, љубави, милосрђа, праштања. Дај Боже да увијек будемо у миру и благослову, да црква и представници власти, просвјетних и културних институција српског народа буду заједно, јер само заједно можемо изнијети крст који је историја ставила пред нас“, поручио је епископ Фотије.

Он је указао на значај данашњег празника, честитајући свима који данас обиљежавају Вакрс у Републици Српској, Србији, Русији и широм свијета. 

“Васкрсење је суштина наше вјере, ако вјерујемо у васкрсење идемо путем спасења. Из васкрсења извире живот, сви импулси вјере, доброта, милосрђе и сваки смисао живота”, истакао је у васкршној бесједи епископ зворничко-тузлански Фотије.

Вјерници који су постили вишенедјељни пост примили су Свету тајну причешћа, а традиционално, након литургије, вјерници су размјењивали и лупали бојена шарана јаја, што је посебна радост за најмлађе.



(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Онако само

08.04.2018 08:36

Људи,ал онако искрено, Јесте ли се икада запитали дал је ово само нека велика фарса или ето рецимо лаз.. У западним земљама су одавно поцели истразивања у вези религије,одавно су религије потиснули из јавног зивота и направили да је то приватна ствар,т ј.да је религијама мјесто само у црквама и властитим куцама. Да нису то урадили на вријеме одавно би имали јос који рат измедју себе а нека друга вазнија социјална питања и економска би била утопија за Запад. Само ето доле на Балкану се оваквим стварима превисе даје медијског простора. Нисам окорјели атеиста,одрастао сал тако да сам упознат са свим религијама али ето кад онако добро размислим

ОДГОВОРИТЕ
Name

паценик

08.04.2018 13:01

Теско нама с њима!

Name

Дринско дијете

08.04.2018 13:38

Чак и да је лаж замисли колико се ружниг и злобних дјела неће починити због страха од казне божије, а тек замисли колико ће добрих дјела бити учињено или се овог момента чини због љубави божје. Само Те молим размисли...

Name

Сведска

08.04.2018 16:07

Ускрс нема везе са изворним хрисцанством и Исусовим уцењем.

ОДГОВОРИТЕ