Vaskrsenje je suština vjere

Povodom Vaskrsa, episkop zvorničko-tuzlanski gospodin Fotije služio je svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Bijeljini.

Republika Srpska 08.04.2018 | 09:32
Vaskrsenje je suština vjere
“Svakog dana treba da živimo vaskrsenjem, po zakonima vjere naše, ljubavi, milosrđa, praštanja. Daj Bože da uvijek budemo u miru i blagoslovu, da crkva i predstavnici vlasti, prosvjetnih i kulturnih institucija srpskog naroda budu zajedno, jer samo zajedno možemo iznijeti krst koji je istorija stavila pred nas“, poručio je episkop Fotije.

On je ukazao na značaj današnjeg praznika, čestitajući svima koji danas obilježavaju Vakrs u Republici Srpskoj, Srbiji, Rusiji i širom svijeta. 

“Vaskrsenje je suština naše vjere, ako vjerujemo u vaskrsenje idemo putem spasenja. Iz vaskrsenja izvire život, svi impulsi vjere, dobrota, milosrđe i svaki smisao života”, istakao je u vaskršnoj besjedi episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Vjernici koji su postili višenedjeljni post primili su Svetu tajnu pričešća, a tradicionalno, nakon liturgije, vjernici su razmjenjivali i lupali bojena šarana jaja, što je posebna radost za najmlađe.



(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Onako samo

08.04.2018 08:36

Ljudi,al onako iskreno, Jeste li se ikada zapitali dal je ovo samo neka velika farsa ili eto recimo laz.. U zapadnim zemljama su odavno poceli istrazivanja u vezi religije,odavno su religije potisnuli iz javnog zivota i napravili da je to privatna stvar,t j.da je religijama mjesto samo u crkvama i vlastitim kucama. Da nisu to uradili na vrijeme odavno bi imali jos koji rat izmedju sebe a neka druga vaznija socijalna pitanja i ekonomska bi bila utopija za Zapad. Samo eto dole na Balkanu se ovakvim stvarima previse daje medijskog prostora. Nisam okorjeli ateista,odrastao sal tako da sam upoznat sa svim religijama ali eto kad onako dobro razmislim

ODGOVORITE
Name

pacenik

08.04.2018 13:01

Tesko nama s njima!

Name

Дринско дијете

08.04.2018 13:38

Чак и да је лаж замисли колико се ружниг и злобних дјела неће починити због страха од казне божије, а тек замисли колико ће добрих дјела бити учињено или се овог момента чини због љубави божје. Само Те молим размисли...

Name

Svedska

08.04.2018 16:07

Uskrs nema veze sa izvornim hriscanstvom i Isusovim ucenjem.

ODGOVORITE